TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Sikeres iskolai pályázatok Seregélyesen!

2019. 06. 28. 11:34 | HÍREK

Kossuth Lajos azt üzente... Komplex tehetséggondozó program

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, a Nemzeti Tehetség Program keretein belül meghirdetett a hazai és határon túli tehetséggondozó programok támogatására kiírt NTP-MŰV-18 pályázati kategóriában. Az elnyert pályázati összegnek köszönhetően (965 000 Ft) a programba bevont tanulók 60 órás tanórán kívüli élmény-és alkotásközpontú komplex tehetséggondozó programban vehettek részt 2018. szeptember 11-től 2019. március 19-ig. 

A gyerekek Nagy Imola citeraoktató, Karkóné Lukácsy Marianna rajztanár, festőművész; Stanicsek Szilvia drámapedagógus, Marton János néptáncoktató közreműködésével készültek fel a projekt végére megvalósításra kerülő alkotás bemutatására.  Szarvas József színművész  is vendégünk lehetett, együtt verselt a gyerekekkel.  A  program eredményeként jött létre a Kossuth Lajos azt üzente…. című előadás, amelyet a diákok 2019. március 14-én és március 15- én mutattak be a közönségnek.

A gyerekek a tehetséggondozó program során a tematikához köthető budapesti tanulmányi kirándulásra utazhattak.  1848/49-es forradalom és szabadságharc témakörben drámapedagógiai foglalkozás részesei lehettek a Nemzeti Múzeumban. A Hadtörténeti Múzeumban testközelből ismerhették meg a szabadságharc fegyvereit. A Nemzeti Sírkertben a reformkor, a forradalom és szabadságharc jeles alakjaira emlékezhettek, az Új Színházban A  kőszívű ember fiai című előadást tekinthették meg.

A pályázat  során a csoport munkáját segítő tárgyi eszközök: videokamera projektor és színpadi kellékek is beszerzésre kerültek.  

A gyermek és pedagógus közösség is örömmel fogadta a pályázat nyújtotta lehetőségeket, szívesen dolgoztak együtt a program során, s lelkiismeretesen készültek a megalkotott előadás bemutatására nemzeti ünnepünkön, március 15-én.

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola színjáték tanszakának munkája az idei tanévben a Kossuth Lajos azt üzente….komplex tehetséggondozó program jegyében szerveződött. A program megvalósítása mellett tanórai keretek között is dolgoztak a diákok. Ünnepi előadást adtak a községnek nemzeti ünnepünkön, október 23-án; az iskolai karácsonyi műsor alkalmával a Hétszínvirág című  mese színpadi változatát mutatták be. A tanév végén pedig Benedek Zalán rendezésében Márk evangéliumát vitték színre. A nyáron a dráma tagozatos növendékek közül 8 tanuló vehet részt Viszákon Szarvas József a Nemzeti Színház művészének színjátszó táborában.

 

Játékkal a tudás útján

 

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül tehetséggondozásra, képességkibontakoztatás segítésére szolgáló eszközök beszerzésére.

Az NTP-TFJ-18-0054 számú pályázattal 970 000 forintot nyertünk tárgyi eszközfejlesztésre

A tantestületen belül igen hamar kiderült, hogy mindenki szívesen használna tanórákon is fejlesztő logikai játékokat. Hiszen a diákok számára sokkal élvezetesebb a tanulás, ha mindezt játékosan tehetik. Hamarosan megkezdődött az ötletelés, hogy mely játékok lennének a leginkább felhasználhatók. A választásnál aztán találtunk olyanokat is, melyek egyéni fejlesztésre, differenciálásra kíválóan használhatók (pl.Ki hol lakik?, Chocolate fix, Szín-kép …).Nagy előnyük, hogy különböző nehézségi fokozatú feladatokat tartalmaznak,így minden korosztály számára használhatóak. Illetve önellenőrzésre szoktatják a gyerekeket.

Kerestünk olyanokat is, melyek páros munkára alkalmasak (pl.Cubissimo, Brainbox, Memóriadó, Bubbles, Találd ki!...) Ezek a logikai fejlesztés mellett a memóriát is erősítik és hozzájárulnak a megfelelő szabálytudat, a társas viselkedés fejlődéséhez is.

És olyanokat is rendeltünk, melyek csoportmunkában vagy osztályszinten is alkalmazhatók (Geomag, Térbeli testek, Logico piccolo … ) Ezek közül is kiemelném a LÜK (logikai-ügyességi-képességfejlesztő) és a mini-Lük játékokat, melyekkel rengeteg, különböző korosztályú tanulót megismertettünk. Ezek szinte az összes tanórán használhatók ellenőrzésre, gyakorlásra. Sikerült hozzájuk különböző témájú füzeteket is beszerezni, de a tanárok már saját feladatlapokat is összeállítottak ezekhez a játékokhoz.

Sikerült a játékokat bemutatnunk a versenyekre hozzánk érkező kollégáknak is (akik természetesen nagyon irigykedtek ránk). Bemutató órákon láthatták a szülők is, hogy miként használják gyermekeik ezeket az eszközöket. Reméljük minél többen kedvet kapnak az otthoni használatukra is.

A pályázat utolsó eszközei, az udvari logikai játékok is elkészültek tanév végére. A diákok örömmel vették őket birtokba, bár a szabályokat újra ás újra el kellett nekik magyarázni. A mai generációnak újdonságként hatott a fába vésett malomtábla, melyen kavicsokkal, termésekkel tudtak játszani. Szokatlan volt a térbeli amöba, de hamar megkedvelték. Reméljük ezek a játékok is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy szabadidejüket hasznosan eltölthessék és közben észrevétlenül is fejleszthessék logikai képességeiket.

Nagyon örültünk e pályázati lehetőségnek. Reméljük a jövőben is lesz majd alkalmunk pályázati segítséggel eszközparkunk bővítésére.

 

 

                                                                                      

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Informatika írésbeli érettségi vizsga

28.
OKT.

Sukoró - Vadmadárkórház látogatása (nagycsoportosoknak)

28.
OKT.

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE