TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Sportoló büszkeségeink

2017. 12. 24. 16:28 | HÍREK

Nevének megfelelően a Baptista Gimnázium és Sportiskola számos kiemelkedő, vezető ifjúsági sportoló diákkal büszkélkedhet. Ezek a diákok azért választották iskolánkat, mert annak működési módja külön az ő igényeiket veszi figyelembe. Tekintettel van arra az életmódra, ahol a tanulást gyakran megelőzik a versenyek és a rájuk való készülés, így a kiemelt diákok óráikat sajátos, egyéni tanrendben végezhetik. 


A sportolók aktív támogatása érdekében az élsportoló gimnazisták itt kapnak maguk mellé egy tanárt mentorként, aki segít nekik abban, hogy összehangolják sporttevékenységüket és iskolai kötelességüket. Ezen kívül az ide járó sportolókkal beszélgetve egyértelmű, hogy fontos inspirációt jelent nekik a közösség, ahol hozzájuk hasonló életmódú, helyzetű diákokkal járhatnak egy osztályba, akik szintén naponta több órát töltenek edzéssel és sportáguk legjobbjai közé tartoznak. Ismerkedjünk meg iskolánk legjobbjai közül néhánnyal!

Büszkeségeink: Szél Anna

15 évesen a fiúk mezőnyében szerzett országos bajnoki címet, azóta a magyar női birkózás nagy ígéretei között tartják számon Szél Annát, aki idén nyáron 56 kilós súlycsoportban kadet Európa-bajnok, majd kicsivel később világbajnoki bronzérmes lett. Az orosházi lány még mindig csak 16 éves, tavaly jött fel a fővárosba és lett a Baptista Gimnázium és Sportiskola diákja.

Anna az orosházi birkózóklub elnökének lányaként gyakorlatilag beleszületett a sportágba. Hat évesen kezdett el birkózni, eleinte azért, mert a két bátyja is ezt a sportot űzte, a lány azonban gyorsan túlszárnyalta testvérei eredményeit. Az utóbbi években sorra nyerte a korosztályos versenyeket, gyakran nála idősebbek korosztályában indulva, a tavalyi kadet Európa-bajnokságon is úgy lett ezüstérmes, hogy ő volt a legfiatalabb a magyar keretben. Most a jövő évi VB-re és ifjúsági olimpiára készül.

Annának elmondása szerint sokat segít, hogy olyan osztályba jár, ahol mindenki versenyszerűen sportol, így jól megértik egymás örömeit és nehézségeit. Anna nagy célja most az, hogy már a 2020-as tokiói olimpián ott legyen, ami nem mindennapi eredmény lenne, ugyanis ekkor még mindig csak 18 éves lesz.

Büszkeségeink: Szőke Alex

Szőke Alex a magyar ifjúsági sportolók jelenlegi legszűkebb elitjéhez tartozik: az ESMTK birkózója tavaly a kadet világbajnoki, idén az Európa-bajnoki címet vihette haza a 85 kilós súlycsoportban. Alex 7 éves korában az iskolában látott meg egy birkózóedzésre toborzó hirdetést, nem sokkal később már sorra nyerte az országos bajnoki címeket, jelenleg 17 évesen száznál több érem is díszeleg falán.

Alex bátyja, Szőke Márk egyébként motocrossban tartozik az ország legjobbjai közé: ezt a sportot Alex is kipróbálta, de elmondása szerint nem igazán feküdt neki, ám inspirálja, hogy egy hozzá nagyon közel álló személy is rendszeresen komoly sporteredményeket ér el. A fiatal birkózótehetség éppen fontos szintlépésre készül: jövőre kerül fel a junior kategóriába, innentől pedig már a felnőtt mezőnyben is indulhat.

Alex bár a korosztályában már mindent megnyert, elmondása szerint még van hova fejlődni: bár azt sem zárja ki, hogy már a 2020-as olimpián is ott legyen, elmondása szerint igazán majd 2024-ben kell vele számolni.

 

Büszkeségeink: Vas Kata Blanka

„Hét évesen már van egy U7-es bajnoki címem” – szól a legkorábbi cikk, amely Vas Kata Blankáról fellelhető az interneten. Kata azóta már a felnőttek mezőnyében versenyez, ő nyerte idén októberben a cyclocross, azaz a terepkerékpár városligeti idénynyitó versenyét, és a januári országos bajnokságon is az esélyesek közé tartozik, pedig még csak 16 éves. Mountain bike-on, ahol egyelőre a saját korosztályában versenyez, ötszörös U17-es magyar bajnok.

Kata versenyző édesapjának köszönhetően már 4 évesen bicikliversenyeken indult, bátyja, Balázs szintén az ország legjobb terepbiciklisei közé tartozik. Novemberben a 17. helyen ért célba a női U23-as cyclocross Európa-bajnokságon: mivel a mezőny nagy részénél jóval fiatalabb volt, így nyugodtan jósolhatjuk azt, hogy fog még ennél magasabbra is jutni.

 

 


 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Központi hálaadási ünnepség

24.
NOV.

III. Online konferencia- Online alkalmazások a gyakorlatban

24.
NOV.

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE