TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szakmai nap a tehetségtámogatásról

2016. 11. 14. 13:09 | HÍREK

A baptista intézményhálózat középiskoláinak tehetséggondozó munkájának sokszínűsége tárult fel a Baptista Tehetségsegítő Tanács és a Kovács Pál Baptista Gimnázium szervezésében megvalósult szakma napon.

 

A sokféleségben rejlő egység és az egységben rejlő sokféleség értéke egyaránt megmutatkozott a szakmai napon. A közös gondolkodás első lépéseként a tehetség és a tehetséggondozás fogalmi kereteit hangolták össze a résztvevő intézményvezetők és tehetség-koordinátorok.

 

 

Már itt megmutatkozott milyen tág spektrumon működik a baptista intézmények tehetségsegítése. Ennek értéke igazán a Vállalások fájának elkészítésével realizálódott. Az intézmények saját tehetséggondozó munkájukat, eredményeiket bemutatva a hálózati együttműködés kereteit is kijelölték. Az intézményi erősségek bemutatása, azon vállalások, melyekkel egymás munkáját segíteni lehet: a tudásmegosztás, a közös programokban való részvétel, a jó gyakorlatok megosztása.

 

Éppen ilyen színessé vált az Elvárások fája is, ahol azok a hiányterületek jelentek meg, melyek a mindennapi működés hatékonyságát, a továbbfejlődés eredményességének zálogai. Az intézmények számára a tehetségsegítéshez priorizáltan szükség van iskolapszichológusra az intézményekben, tudásbázis és információs portál létrehozására, tanácsadásra pályázatírás és akkreditációs témában.

 

A szakmai napon a szakmai közös gondolkodás jegyében a Tehetségpont akkreditáció feltételei és a Minősített Tehetséggondozó Műhely cím elnyerésére készítendő pályázat kritériumairól is szó esett. Továbbgondolási irányként, hogy a tehetséggondozásban a személyiségfejlesztés milyen keretekben és eszközökkel tehető még hatékonyabbá.

 

Oros Róza, a Baptista Tehetségsegítő Tanács megbízott vezetője a program zárásaként kiemelte az intézmények gazdag programját, a szakmai munka színvonalát és az elkötelezettséget, melyek által a baptista intézmények tehetségsegítő hálózata a sokféleségben rejlő egység értékét képviseli.

 

Kovács Mónika - Szitt Zsolt

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Önértékelési Csoport munkamegbeszélés

18.
FEBR.

KI MIT TUD? teadélután

18.
FEBR.

Cserepka-napok - tanítás nélküli munkanap

18.
FEBR.

Szakmai munkaközösségi értekezlet a májusi záróvizsgákról

19.
FEBR.

Házi versmondó verseny

19.
FEBR.

Jelentkezési és adatlapok továbbítása

19.
FEBR.

Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás

19.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE