TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szalagavató a Széchenyiben

2019. 02. 11. 14:58 | HÍREK

Együtt ünnepeltek az érettségi vizsga előtt álló és az 50 éve érettségizett pécsi Széchenyisták.

Iskolánk diákjainak gondolatai a 2019.01.25-én a megtartott szalagavató ünnepélyükről.

„A szalagavató ünnepség minden középiskolai diák életében az egyik legfontosabb mérföldkő mind közül és az egyik legjelentősebb emlék az életükben. Nem volt ez máshogy a mi évfolyamunk számára sem, hiszen az idei szalagavató volt iskolánk egyik legszebb rendezvénye. Megkapta iskolánk minden végzős diákja a megérdemelt és utána büszkén viselt szalagját, illetve megható volt az 50 éve végzett Széchenyista „diákok” újra tűzése is. Az ünnepség gyönyörű volt a szépen feldíszített aulában. A végzős osztályok táncai, az osztályfőnökök búcsúztató beszédei, a nyitótánc, ahol közel 40 páros táncolt keringőt, emelte az ünnep fényét. A táncparketten fergeteges hangulat uralkodott. Büszkén jelenthetem ki, hogy életem talán legszebb eseménye volt a szalagavató ünnepély, ami után örömmel és annál nagyobb büszkeséggel hordom szalagomat.”

„Felemelő érzés volt kint állni a színpadon úgy, hogy mindenki ránk figyel, és ezen a napon csak mi voltunk a középpontban.”

„Megmutathattuk szüleinknek, rokonainknak és barátainknak, hogy idáig eljutottunk és készen, viszonylag biztos lábakon állunk és megyünk a várható nehézségek felé. Kívülről már láttam szalagavatót, de megélni sokkal másabb. Ott állni a színpadon, meghatva az osztályfőnök melegséget árasztó, őszinte szavaitól, később a mellkasomon viselve a Széchenyis szalagot, büszkén.”

„Mit is jelentett számomra a szalagavató? Egy fantasztikus élmény volt, amit soha nem szeretnék elfelejteni. Minden percét élveztem. A tüzestől kezdve, az osztálytáncokon át a keringőig. Egy este, ami csak a végzősökről szól. Szüleink, rokonaink, barátaink, osztálytársaink és tanáraink körében élhettük át ezt a csodás estét. Az egyik szemem azonban sír, mert ezzel az eseménnyel még közelebb kerültünk a búcsúzáshoz, ami elkerülhetetlen lesz nemsokára.”

„Legszebb emlékeim egyike lesz a Gimiről, az biztos. Végre meglett a szalag.”

„Nekem életem egyik legjobb élménye volt a szalagavató! Nagyon szerettem minden percét és a sorban álláskor néha már a könnyeimmel küszködtem, mert belegondoltam, milyen hamar eljött ez az idő. Ez volt az a nap, amit számtalanszor megélnék még az életem során. Nagyot dolgoztunk, hogy jól sikerüljön az osztálytánc és a keringő, és hála az égnek a legjobb oldalunkat mutattuk! … sokáig fogunk erre a napra emlékezni!”

 „Az osztályfőnökömnek is külön köszönöm a szalagtűzés előtti, megható versét, és biztatását. Köszönöm mindenkinek, aki bearanyozta ezt a csodálatos élményt, estét az életemben!”

Egy 50 éve érettségizett Öregdiákunk levele és az ünnepélyen elhangzott verse

Kedves Olvasók!

Mikor, mint 50 éve végzett diák, meghívót kaptam a Széchenyi Gimnázium 2019. évi szalagavatójára, még nem tudtam milyen csodás érzéseket fognak ébreszteni bennem az elkövetkezendő események. Sok volt évfolyam és osztálytársammal együtt jó volt nézni a végzős osztályok filmjeit, táncait, hallgatni az osztályfőnökük megható visszaemlékezéseit.

Számomra csúcspont volt, hogy egy diáktól nosztalgia szalagot kaptam és köszönetképpen elmondhattam több száz ünneplő előtt Útravaló című versem. 51 év – fél évszázad, - vannak, akik meg sem élik. Sokunknak sikerült, és tartalommal is megtölthettük.  És most ismét jó iskolánk falai között tudhattuk magunkat. Érezhettük azt a légkört, ami mai diákokat öleli, és vett minket is körül annak idején a Széchenyi Gimnáziumban.

Ennyi idő után rádöbben az ember, hogy mennyire fontos az útravaló, amit egy iskolai közösség és tanárai, és a család adhatnak. Egykori iskolatársaim és a magam nevében köszönöm a meghívást, és kívánom a most végzős diákoknak, hogy találják meg helyüket és jövőjüket az elkövetkezendő útjuk során. Merítsenek erőt volt iskolájuk közösségformáló erejéből, tanáraik munkájából.

Az önzetlen szolgálat, a hit, a bölcsesség, és a becsület vezéreljen Benneteket a szeretet jegyében.

Köszönettel és üdvözlettel:

Bundy János

IV.D 1969-ből Szederkényi Ervinné osztályából

 

Bundy János

ÚTRAVALÓ *

Létezhet-e valahol az egész

És egységnyi független valami;

Lélegző önállóan szabad rész

E világot képes-e uralni?

Külsőre a rajtunk kívüli tér

Belső-e mit annak hisz valaki?

Egy óriási erő mindent áttér,

Nem oszt meg semmit, senkit nem hagy ki!

Élhetsz bárhol az Univerzumban,

Létezünk az egységben egyenként;

Az egész sincs volna egy darabban

Zeusznak csodás birtokaiként.

És Napunk, ki a Tejút gyermeke

Lenéz ránk ötmilliárd év óta,

Egy megteremtő örök lángelme

Terelte fölénk a mi javunkra!

Leljünk élőhelyünkön örömet,

És szeressük sebezhető Földünk

Talán most még kényelmet remélhet

Elszenvedett kínjaiban – tőlünk!

És több sincsen senkiből senkinek,

Lehet hasonló bármily erősen

Egyforma kettőt nem lelsz sehol sem,

Találsz csak egyet mindig mindenben.

Ezért is becsüld egyetlen léted,

Dolgod e Világ, mely mozog Véled,

Mindenhatónk óvja minden lépted;

Adj újat és nem érzed a végét…

 

(* A verssorok kezdőbetűi összeolvasandók!)

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE