TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Színjátszó Találkozó a Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Általános Iskolai Tagintézményében

2019. 05. 17. 16:57 | HÍREK

2019. május 10-én VI. alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson a Baptista iskolák Országos Színjátszó Találkozója, ahol hat település 9 csoportja adott elő különböző műfajú jeleneteket.

A találkozó megnyitóját a városunkban működő Baptista Szeretet Szolgálat Egyházi Jogi Személy által fenntartott óvoda Béla király úti tagintézményének nagycsoportos gyermekei adták, akik matróz táncukkal mosolyt csaltak a vendégek arcára. Rendezvényünket Dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató úr is megtisztelte. A megnyitót a Nagykun Baptista Oktatási Központ Filmek a tánc nyelvén című produkciója zárta, amely hatalmas sikert aratott és egyben rá is hangolta a színpadi játékra a gyerekeket.

A gyerekek (…) a játék élvezetéért játszanak oly elmélyülten: az igazi tevékenységek felnőttkorban is önmagukban jutalmazók. /Szendi Gábor/

Az iskolai színjátszás régi időkre nyúlik vissza. Más bőrébe bújva érzéseket kelteni, elgondolkodtatni a nézőket ez mindig feladata a színésznek és a rendezőnek is. Itt amatőr gyerekek játékában gyönyörködve láthattunk tisztességes nyuszi lányt, népi gyermek lakodalmas jelenetet, modern Rómeó és Júlia történetet, klasszikus Mary Poppins részletet. Jártunk Rátóton, átéltük a Titoktalanított világ darab kapcsán a láthatatlan dolgok fontosságát, Rádöbbentünk arra, hogy két kamaszlány hogyan tudja megváltoztatni egymás életét 7 nap alatt. Megtanultuk, hogy a növényeket gondozni kell, ha gyönyörködni akarunk bennük, továbbá egy egér farkincájával is lehet bőséges töltött káposzta adaghoz jutni.

Az eddigi szokásoktól eltérve a színjátszó csoportok játékát a zsűri Arany, Ezüst és Bronz minősítéssel értékelte. Köszönöm a gyerekek kitartását, a kollegáim felkészítő munkáját, akik nálunk a gyermekeket értékelik és értékessé teszik.

Kellemes napot töltöttünk együtt gyermekek, kollegák, szülők és nagyszülők.

Minden csoportnak külön köszönöm a megjelenést, a műsorszámot és azt, hogy jelenlétükkel emelték találkozónk színvonalát.

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az a maga útján boldogságot talál.""
(Jakab levele 1,25)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység – szakmai vizsga

29.
OKT.

Felvételi tájékoztató

30.
OKT.

Kollektív színház látogatás osztályonként

01.
NOV.

Lázár Ervin program színház látogatás osztályonként

01.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE