TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

KIP módszerrel és táblajátékkal a tehetséggondozásért

2015. 10. 28. 12:33 | HÍREK


2015. október 19-én került megrendezésre a Tehetségműhely Alapítvány Szakmai Fórumára „Sokoldalú tehetséggondozás KIP módszerrel és táblajátékkal” címmel. A rendezvénynek Hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola adott otthont. Ezen a rendezvényen mi is részt vettünk néhányan a Baptista Pedagógiai Intézet szervezésében, BSz EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája igazgatója, Görömbei Zoltán, az István Király Baptista Általános Iskola igazgatója Ruskáné Fintor Mária, és a tantestület képviseletében Varga Viktória pedagógus.

A rendezvényt a hejőkeresztúri iskola tehetséges tanulóinak műsora nyitotta meg, majd Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a „Tehetséggondozás helye a köznevelésben” címmel.

Ezt követően óralátogatásokra nyílt lehetőség, melyen megismerkedhettünk a KIP Hejőkeresztúri Modell „Mindenki tehetséges valamiben” módszerrel. 

„A módszerről: Az Egyesült Államok iskoláiban bevezetett Complex Instruction módszer olyan heterogén tanulói összetételt feltételező oktatási eljárás, amely eredményesen alkalmazható minden tanuló iskolai sikerességének megalapozásához. A csoportmunka-szervezésen alapuló tanítási módszert húsz éves kutatómunka eredményeként a Stanford Egyetem fejlesztette ki E. Cohen és R. Lotan vezetésével. A módszer célja, hogy minden gyerek tudásszintje emelkedjen, és része legyen sikerélményben az osztálymunka során. Magyarországon a programot a hejőkeresztúri iskola adaptálta és vezette be elsőként Komplex Instrukciós Program néven 2001-ben.” (forrás http://www.komplexinstrukcio.hu/)

Az óralátogatások során szerzett tapasztalatainkat a táblajátékok megismerésével, kipróbálásával bővíthettük, melyet a gyerekek mutatattak be számunkra A játékok sokféleségéből adódóan minden gyerek megtalálhatja közülük a számára legmegfelelőbbet. A játék öröme mellett a tevékenység során fejleszthető a gyermekek figyelme, koncentrációja, megtanulhatnak stratégiát felépíteni, melyben a mindennapi oktatás sikere is rejlik. Ezek a játékok nagyon jól használhatóak tanórák keretein belül is.

A táblajátékokkal történő feltöltődést Dr. habil. Gyarmathy Éva és Kovácsné Dr. Nagy Emese előadása követte. A színes és hasznos programsorozatot az intézmény tehetséges tanulóinak látványos előadása zárta. A szakmai fórum tapasztalatai nagyon hasznosak voltak számunkra, felkeltette az érdeklődésünket a további alaposabb megismerésére.

 

                                                                                                          Oros Róza

                                                                                              Baptista Pedagógiai Intézet

munkatársa

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

21.
JAN.

Megemlékezés a Magyar kultúra napjáról

21.
JAN.

A Szülői Klub

22.
JAN.

A magyar kultúra napja. Verses műsor. Felelősök: Balassa Olivia, Baloghné Drén Ibolya

22.
JAN.

Hospitálási hét

22.
JAN.

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról.

22.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE