TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

TERMÉSZETISMERETI TURISZTIKAI VETÉLKEDŐ – Kalandok az Országos Kéktúra útvonalán

2019. 10. 14. 14:53 | HÍREK

Az őszi időszak elmaradhatatlan része Seregélyesen immár ötödik esztendeje az „Indulj el egy úton...” nevet viselő vetélkedőnk, vagyis a „Kéktúrás” vetélkedő elindítása. A 2019. szeptember 18-tól 2020. május 16-ig tartó verseny kiírója a Magyar Természetjáró Szövetség és a Baptista Szeretetszolgálat. Várjuk a jelentkezéseket!

 

Kedves Gyerekek! Tisztelt felkészítő Kollégák! Túratársaink!

 

„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...”, legalábbis a mindenki által ismert Móra Ferenc vers szerint. Valóban vége van a nyárnak, a tábori szezonnak, de mégis túrázásra hívunk, várunk Benneteket! Egy olyan túrázásra, mely a „virtuális valóságra” építve ismerteti meg veletek az ország leghosszabb túraútvonalának, az Országos Kéktúrának a nevezetességeit, látnivalóit, megismerésre, feldolgozásra (kipróbálásra, megtapasztalásra) váró élményeit. Az őszi időszak elmaradhatatlan része immár ötödik esztendeje az „Indulj el egy úton...”nevet viselő vetélkedőnk, vagyis a „Kéktúrás” vetélkedő elindítása.

A jelentkezéseket kíváncsian várjuk, a feladatok már készülnek és mi, mármint a szervezők is izgatottak vagyunk. Az az igazság, hogy a hétköznapok rohanásában jó egy kicsit megállni, lelassítani. Jó egy kicsit körülnézni, felfedezni közvetlen környezetünk apró, rejtett csodáit. Jóleső érzés megszemlélni, megismerni az útszéli növényeket, a körülöttünk repkedő rovarokat, az útsarába mélyülő lábnyomokat, a talpunk alatt fényesre koptatott köveket, a sziklaormokon szebb napokat látott várakat, s mindent, amivel vándorlásunk során találkozhatunk, amit láthatunk. Gyertek velünk, legyen részetek ebben a csodában!

Szeretettel köszöntünk minden merész, vállalkozó kedvű Túratársat!

Eddig közel 750 kilométert tettünk meg Hollóházától az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a Dunántúli-középhegység tájain keresztül egészen Csókakőig. Most ott folytatjuk, ahol a tavasszal abbahagytuk. Csókakőtől indulunk és Tapolcáig gyalogolunk, keresztül a Bakonyon, a Balaton-felvidéken. Mielőtt útra kerekednénk, szeretnénk egy-két dolgot feleleveníteni.

Vetélkedőnk idén átalakul. Nagyobb támogatottságunk lesz a Magyar Természetjáró Szövetség jóvoltából, de ez néhány apróbb változással jár. Figyelmesen olvassátok el a verseny szabályzatát! A vetélkedővel kapcsolatban az induljel.kektura.hu weboldalon találhattok információkat. Ugyanitt találhatjátok majd, a regisztrációt követően, az egyesfordulók feladatait is. A feladatok pontos közzétételéről e-mailben fogjuk tájékoztatnia csapatokat. Nyugodtan igénybe vehettek bármilyen segítséget! Arra azonban vigyázzatok, hogyne más oldja meg helyettetek a feladatokat, mert annak nincs túl sok értelme! A döntőn ez úgyis kiderül. A megoldásokat az egyes fordulók határidejében, a fiókotokba belépve tudjátok beküldeni a weboldalon keresztül.

A megoldásokat csak online beküldéssel lehet érvényesen megtenni, tehát a postán érkező megoldásokat nem tudjuk figyelembe venni. A rajzos feladatokat csak a 3. forduló végén kell postai úton is beküldeni.

A végsőbeküldési határidő, amíg a megadott címre szükséges megérkeznie a levélnek: 2020. február 28. A csapat nevén menet közben nem tudtok változtatni! Csapattagok szükség esetén cserélődhetnek, de ezt kérjük, jelezzétek számunkra is!

Ne adjátok fel! Ha netán néha nehézségbe ütköztök, vagy kifog rajtatok egy feladat, akkor sincs semmi probléma! Próbáljátok meg újra! Ha végképp nem sikerül, akkor sem kell kétségbe esni, küldjétek el a többi megoldást! Gondoljatok arra, hogy túráink alatt is adódhatnak nehézségek, melyeket csak kitartással tudunk legyőzni! Ha bármilyen kérdésetek adódik, keressetek bennünket nyugodtan! (Igyekszünk gyorsan válaszolni, de ha kicsit késlekedünk, ne haragudjatok ránk!)

Ha mindenki felkészült a hosszú vándorlásra, akkor hát vágjunk bele! Induljunk egyúton...!

Jó munkát, kitartást kívánunk mindenkinek!

 

A szervezők nevében: Sajtos József  (https://induljel.kektura.hu)

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Őszi szünet Nemzeti ünnep

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.

Őszi szünet, az iskola zárva

23.
OKT.

Őszi szünet

23.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE