X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Velünk történt: hírek a seregélyesi baptista óvodából

2018. 10. 12. 16:40 | HÍREK

Őszbe borult az óvoda

 

Október első hetére „Őszanyó, ősztündér” készítő versenyt hirdettünk a gyerekek és szülők részére. Zöld óvoda révén a barkácsolás eszközeként gyakran használunk természetes anyagokat, erre ösztönözve a jelentkezőket a pályázat része volt, hogy természetes anyagokból készüljenek a művek. A versenynek nagy sikere volt, mindenféle, szebbnél szebb alkotások készültek, amelyek ma is aulánkat díszítik.  A zsűrinek nehéz dolga volt kiválasztani a sok őszanyó és ősztündér közül a legszebbet, ezért mindenki jutalomban részesült.

 

Szüreti mulatság

 

Ezen a napon az egész óvoda összegyűlt. Az időjárás kedvező volt, így az udvaron tartottuk a már hagyományként tartott szüreti mulatságunkat. A reggeli órákban a szülői munkaközösség tagjai készítették el a gyerekeknek a magyaros ízeket őrző falatkákat, amit a délelőtt folyamán fogyaszthattak el. Az ünnepséget a Néptánc Tehetségműhelyes gyerekek tánca nyitotta meg, amit táncház követett. A délelőttöt sok program színesítette. A gyerekek megismerkedhettek a mustkészítés folyamatával, majd vidáman kóstolták az elkészült munka gyümölcsét. Mindenki kedvence volt a csőszös játék, az ügyesebbek szőlőt csenhettek a koszorúról.

Szüreti hagyományként a gyerekek pónin lovagolhattak, majd a csoportok közös lovaskocsikázásra indultak. Sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek ezen a napon.

 

Kirándulás a Dinnyési-fertőre

 

A nagycsoportosok minden évben ellátogatnak a Dinnyési-fertőre, ahol megismerkedhetnek a madarak természetes élőhelyével és a madárgyűrűzés folyamatával. A gyerekek érdeklődve hallgatták a madarakról szóló történeteket, amit Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre mondott el. A gyerekek elsajátíthatták a helyes madárfogást is. A bátrabbak saját maguk engedhették vissza a madarakat természetes élőhelyükre.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Innováció az iskolában-élő zene népszerűsítése, a karácsonyi ünnephez kapcsolódva

12.
DEC.

Mézeskalács sütés, Luca nap

12.
DEC.

Adventi szeretetvendégség (SZM)

13.
DEC.

Advent harmadik vasárnapja, gyertyagyújtás Felkészítő tanár Balassa Olivia

13.
DEC.

Luca napi vásár

13.
DEC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE