TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Világnap Kisújszálláson

2015. 11. 09. 13:09 | HÍREK

Gondolatok egy különleges hangversenyről 

2015. 11. 09. 13:09 | HÍREK

Különleges, csak ritkán „kiérdemelhető” ajándékot kapott 2015. október 2-án, a zene világnapját követő estén Kisújszállás komolyzenét szerető közönsége.

Méltó volt az eseményhez a helyszín: az alig egy héttel korábban felavatott, csodálatosan felújított Vigadó színházterme gyönyörű szecessziós ólomüveg ablakaival, faldíszeivel, kitűnő akusztikájával – és méltó volt a helyszínhez az esemény: Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kivételes élményt adó, varázslatosan szép koncertje.

A műsort a szintén Liszt-díjas zongoraművész, Eckhardt Gábor vezette, aki közérthetően

és tömören szólva, néhány kevésbé ismert, érdekes információt is megosztva teremtett szorosabb kapcsolatot a szerzők, a művek és a hallgatóság között.

Farkas Gábor – akinek pályája rakéta-gyorsasággal ível a világhír felé (bizonyság erre, hogy 2016 márciusában a New York-i Carnegie Hall-ban fog bemutatkozni) – az est első felében ismert és kevésbé ismert Liszt-műveket játszott az erre az alkalomra ide „varázsolt” Steinway-zongorán, rendkívül érzékenyen, technikailag nagyon biztosan, szívből jövően, a közönséget végig ámulatban tartva. Játékában is tükröződött természet adta szerénysége, a művek iránti végtelen alázata.

Az est második felében a kiváló Szolnoki Szimfonikus Zenekar (a szintén fiatal, tehetséges Cser Ádám vezetésével) először egy Rossini-nyitányt adott elő, majd Beethoven C-dúr zongoraversenyét hallhattuk a zenekar és Farkas Gábor interpretálásában. Előadásukban – a maradandó, szép élmény részeként – a karmester és a nemzedéktárs zongorista tökéletes együttműködését is élvezhettük.

E minden bizonnyal sokáig emlékezetes hangverseny létrejöttét a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola nyertes pályázata (Nemzeti Kulturális Alap), a Baptista Szeretetszolgálat, Kisújszállás Város Önkormányzata, valamint az itt élő és a városból elszármazott nagylelkű támogatók segítsége és nem utolsósorban Lovász Beatrix tanárnő lelkes, céltudatos, lehetetlent nem ismerő szervezőmunkája tette lehetővé.

A tanárnő (aki a hangverseny előtt személyes hangú, a motivációit is ismertető bevezetőt mondott) a rendezvény hármas célját így fogalmazta meg: a város gyönyörűen felújított „kultúrpalotáját” az épülethez méltó zenei eseménnyel avatni fel; példát és mércét adni a további zenei rendezvényekhez; felhívni a figyelmet egy jó minőségű hangversenyzongora szükségességére, s ennek megvásárlására gyűjtést indítani.

Reméljük, hogy e nagyon sikeres első vigadóbeli zenei rendezvény közelebb viszi a város közönségét ez utóbbi nemes cél megvalósulásához, s még sok hasonlóan szép élményben lehet részünk.

 

Pintér Istvánné

zongoratanár


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

20.
AUG.

Nevelési év záró és nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE