TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„A hála kulcs a boldogsághoz”

2023. 11. 23. 13:18 | HÍREK

„Hálásak vagyunk”

 

November negyedik csütörtökjén világszerte a hálaadást ünneplik. Erről mindenkinek Amerika, a pulyka, a nagy családi összejövetelek jutnak eszébe. De mi is a hála valójában és miért fontos, hogy a mindennapok velejárója legyen? A válasz egyszerű. Azért, mert a hála a szeretet gyökere, a legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat. Egy olyan erő, mellyel mindenek fölött győzhetünk. Segít az élet pozitív élményeit megélni, feloldani a feszültségeket és a megrázkódtatásokat. Segítőkésszé tesz, ezáltal növeli a hasznosság érzését. Javítja az emberi kapcsolatokat, megerősíti azokat és segít az újak kibontakoztatásában. Képes megszüntetni a haragot, az irigységet, megtanít örülni mindannak, amink van. Azt is mondhatjuk: „A hála kulcs a boldogsághoz”

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak már régen ott lapult ez a kulcs a zsebében, november 21-én azonban ki is nyithatták vele azt a kaput, melyen szabadon áramolhatott a szeretet, a szívből jövő hála. Már korán reggel felkerültek a hálafára a gyermeki őszinteséggel megfogalmazott gondolatok, a hálaadó asztalra pedig az osztályok ajándékai. Az ötödik osztályosok szívmelengető műsora a hála fontossága mellett megemlékezett azokról a vallási üldözöttekről is, akik az 1600-as évek elején az Újvilágba menekültek egy jobb, egy szabadabb élet reményében. Ezt követően Szabó Balázs gospel énekes varázsolt fergeteges hangulatot a tornaterem közönsége számára az Isten jóságát, kegyelmét, áldásait közvetítő dalaival. Délután osztályközösségeken belül érdekes programokkal zártuk a napot.

A Biblia azt mondja: "bátorítsátok egymást és építse egyik a másikat." Az Ige legyen üzenet: Ha minden egyes pillanatban, amikor magunknak jót teszünk és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

 

                                                     az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Holokauszt napja

25.
FEBR.

Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

25.
FEBR.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

26.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE