TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A Magyar Élelmiszerbankkal gyűjtött 2022-ben is Cserepka Iskolánk

2022. 12. 06. 13:33 | HÍREK

A Cserepka Iskola tanulói negyedik alkalommal vettek részt a Magyar Élelmiszerbank tartósélelmiszer-adománygyűjtésében. Az egész ország területére kiterjedő gyűjtési akcióhoz 334 áruházi helyszín csatlakozott.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően ebben az évben is a pécsi Makay úti Tesco Hipermarket volt a mi iskolánk bázisa, önkénteseink itt várták mindazokat, akik segíteni kívántak adományaikkal a rászoruló családokon.

Örömmel számolunk be arról, hogy 2022-ben 1401 kg-ot tudtunk gyűjteni, melyet a Mindszentgodisa mikrotérségében élő 280 halmozottan hátrányos helyzetű család kapott meg.

"Hálás vagyok, hogy immár negyedik éve részt vehetek ebben a gyűjtésben, és láthatom azt, ahogy megértik az önkéntesség lényegét diákjaink.”– kezdte élménybeszámolóját Kis-Nagy Mercédesz, a Cserepka Iskola iskolatitkára. Mercédesz kolléganőnk szervezte és koordinálta az idei gyűjtési akciót is, és az elmúlt években mindvégig szívügyének tekintette az adománygyűjtést, évről-évre számos gimnáziumi tanulónkat bátorítja lelkesedésével a jótékony közreműködésre. „Keresztényként fontosnak látom, hogy ne csak szóval, de tettekkel is kiálljunk a nehéz helyzetben, bajban levők mellett. Böjte Csaba testvér szavai csengenek bennem: (…) hiába szeretem a szobám csendjében az utcagyereket! Nem arra van szüksége, hogy könnyes, szende szemembe nézzen, hanem, hogy legyen kenyér az asztalán, fedél a feje fölött, étel a tányérján, ceruza a kezében, takaró az ágyán, kapjon jó szót, és simogatást.”

Cserepka Iskola közössége nevében köszönjük a Magyar Élelmiszerbank bizalmát, és Kis-Nagy Mercédesz elkötelezett munkáját, valamint az önzetlen támogatók hozzájárulását az élelmiszergyűjtéshez!

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Holokauszt napja

25.
FEBR.

Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

25.
FEBR.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

26.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE