TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A nyíradonyi Kölcsey Baptista Iskolánk kadét osztálya látogatást tett a Hadtörténeti Múzeumban

2022. 11. 17. 12:37 | HÍREK

2022. november 11-én különleges élményben lehetett része a két kadét orientációjú gimnáziumi osztálynak. A Magyar Honvédség szervezésében ellátogathattunk a Hadtörténeti Múzeumba, ahol először Magyarország hadtörténete 1815-1866, majd a Magyarország a Nagy Háborúban 1914-1918 elnevezésű kiállítást nézhettük meg. Már vártak minket a tárlatvezetők, akik minden részletbe beavattak minket és minden különlegességre felhívták a figyelmünket. Szájtátva figyeltük a közel 2 méteres karabélyokat vagy a hatalmas ágyúkat, melyhez érdekes történeteket is kaptunk. Érdekes volt látni, hogy pár évtized alatt mennyit változott a haditechnika. Amit pedig a katonai öltözetekről hallottunk, meg se gondoltuk volna, hogy milyen jelentősége van a színeknek, az anyagnak, vagy a zsinóroknak. Délután bemehettünk a Fegyvertörténeti Látványraktárba is, ahol kézbe vehettünk visszacsapó íjat, különböző korokból származó kardokat, szablyákat és puskákat is.  A csapat ugyan sötétedés után, de élményekkel telve, vidáman énekelve érkezett haza. A honvédség biztosította a nagyon kényelmes buszt, az útiköltséget, valamint a látogatás kiadásait is ők állták.

Köszönjük a Magyar Honvédségnek, Szántó Lajos törzsőrmester, és Perge János százados uraknak a szervezést és a lebonyolítást.

Berekszászi Natália - igazgató

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Bemeneti mérések ideje (szövegértés-matematika-természettudomány-nyelvek)

30.
NOV.

Kimeneti mérés adatainak megküldése

30.
NOV.

11. évfolyam kimeneti mérés adatszolgáltatás

30.
NOV.

Tanfelügyeleti ellenőrzés teendőinek megszervezése, rögzítése - OH honlap. Dokumentum feltöltés: Ped.prog., Szmsz, Házirend.

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE