TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A tudás mellett szakmai tapasztalatot is kapnak a debreceni diákok

2022. 11. 17. 13:04 | HÍREK

A Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak felkészültségéért kedden együttműködési megállapodást írt alá az intézmény vezetése.

Elsősorban a gépészeti ágazatban valósul meg az a stratégiai együttműködés, mely november 15-én, kedden a VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. és a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola között köttetett. Az intézmény és a vállalat vezetői hosszú távú megállapodást terveznek a duális képzéssel annak érdekében, hogy a diákok az iskolai éveket befejezve a XXI. század igényeinek megfelelő tudással és kellő szakmai tapasztalattal léphessenek ki a munkaerő világába.

A megállapodás aláírásának ünnepségén Fábián Attila, a cég ügyvezető igazgatója felidézte a duális képzés lehetőségéhez vezető utat. Mint mondta, néhány éve a munkaerő elérése olyannyira ellehetetlenült az ipari élet résztvevő számára, hogy a vállalatuk is kénytelen lett volna távol-keleti munkaerőt szervezni a napi tevékenységek elvégzésére.

– Végiggondoltuk, hogy mit szeretnénk elérni a környezetünkben. Megszületett a döntés annak az oktatási központnak a létrehozásáról, mely 2020 óta szolgálja a szakképzést. Amellett tettük le a voksunkat, hogy magyar munkaerővel oldjuk meg az igényeinket – idézte fel. Hangsúlyozta azt is, hogy mára a legmagasabb szinten oktatják a leendő szakembereiket kelet-Magyarországi viszonylatban.

– Hároméves úton indítjuk el a diákokat, akik a duális képzésre jönnek. A partnereink nélkül el sem tudnánk indítani ezeket a képzéseket, hiszen nincs olyan korszerű felszerelésünk – erre Molnár József, a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola igazgatója mutatott rá, aki a duális képzés lehetősége mellett a szülők támogatásáért is köszönetet mondott.

Kifejtette azt is, hogy az intézmény 2022/23-as tanévét már érinti ez az együttműködés, és a jövőbeli céljaik között szerepel a kiképzett munkaerő helyben tartása, Debrecen és a térség iparának kiszolgálása. Az intézmény infrastruktúráját folyamatosan fejlesztik, többek között műhelyfelújításokat, informatikai laborokat, eszközbeszerzéseket végeznek, és igyekeznek megfelelő humánerőforrást is biztosítani.

 


Forrás: Bucsi Bernadett

https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2022/11/a-tudas-mellett-szakmai-tapasztalatot-is-kapnak-a-debreceni-diakok


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Bemeneti mérések ideje (szövegértés-matematika-természettudomány-nyelvek)

30.
NOV.

Kimeneti mérés adatainak megküldése

30.
NOV.

11. évfolyam kimeneti mérés adatszolgáltatás

30.
NOV.

Tanfelügyeleti ellenőrzés teendőinek megszervezése, rögzítése - OH honlap. Dokumentum feltöltés: Ped.prog., Szmsz, Házirend.

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE