TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A vásárosnaményi pincér tanulók újabb sikere

2024. 04. 09. 14:58 | HÍREK

2024. április 06-án Szolnok város adott otthont a XVII. Pelikán Kupának. Az Országos Gasztronómiai Kiállítás és Verseny célja, hogy bemutassák a vendéglátós szakmák legkiválóbb szakembereinek alkotásait és elismerjék a magas színvonalú, kimagasló szakmai munkájukat. Ez egy rangos, országos megmérettetés, ahol szakácsok, cukrászok, pincérék és idén először, már a pékek is összemérhették tudásukat.

Iskolánkat pincér tanuló kategóriában Póti Lilla Réka és Szabó Sándor 11. f osztályos tanulók képviselték a versenyen.  Ebben a kategóriában 32 csapat illetve egyéni versenyző mérte össze ismereteit. 

A versenyzők az alábbi komplex feladatot teljesítették:

Egy négy személyes alkalmi díszasztal megterítése egy meghatározott alkalomra, az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű elkészítése és bemutatása négyoldalas menükártyán, valamint a bemutató asztal elkészítése. Az alkalom megválasztásakor és a menüsor összeállításakor az alábbi szempontokat vették figyelembe a versenyzők: a régióra jellemző gasztronómiai adottságokat, a régió meghatározó rendezvényeit, a térség szokásait és hagyományait. A csapat által választott alkalom egy vadász étkezés volt, melyet az „Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” 3. évfordulója alkalmából rendeztek meg a vásárosnaményi Hunor Hotel és Étteremben.

Második feladatként egy szakmai totót is kitöltöttek a versenyzők, amely a diákok általános intelligenciáját mérte, a szakmai kérdések pedig a borokkal és az új szakmai trendekkel kapcsolatos ismereteket ellenőrizték.

Élőmunka feladatként a tanulók sört csapoltak. A tevékenységet a Dreher Sörgyár sörfőzőmestere által kidolgozott szempontok alapján értékelte a zsűri, a főzőmester vezetésével. Egy versenyző három pohár sört csapolt, és ebből a két legjobbnak ítélt poharat felszolgálta a zsűrinek.        

A próbatétel eredményhirdetése 16:00 órakor kezdődött. A versenyzők munkáit, arany, ezüst és bronzéremmel minősítették. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, hiszen a zsűri aranyéremmel jutalmazta teljesítményüket. Ráadásként a kategória abszolút győztese is iskolánk csapata lett, így elnyerték a Pelikán Kupát, mert összesítésben ők gyűjtötték a legtöbb pontot a pincér tanulók között.

Szívből gratulálunk tanulóink teljesítményéhez! Nagyon örülünk, hogy ezen a nívós megmérettetésen öregbítették a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola, a Baptista Oktatás és Vásárosnamény hírnevét!

Hálával és köszönettel tartozunk Berta Zoltán és Oláh-Vég Beáta oktató kollégáknak sikeres, lelkiismeretes felkészítő munkájáért!

 

Májer Ibolya

igazgató

Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizika / vizuális kultúra érettségi

22.
MÁJ.

A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Tavaszi kirándulás

22.
MÁJ.

Döntés a rendkívüli felvételi eljárásban

22.
MÁJ.

A 2024. május 22-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Épületgépész technikus - írásbeli vizsga 10:00 óra (OKJ)

22.
MÁJ.

Töri vetélkedő eredményhirdetés

22.
MÁJ.

Mozgókép és média érettségi

23.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE