TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A VIK Középiskola a Szakmázz! Pályaválasztási kiállításon

2014. 10. 10. 15:27 | HÍREK

A Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola az idei évben először vett részt a SzakMÁzz! 2014 pályaválasztási programsorozat keretein belül megrendezett kétnapos Pályaválasztási Kiállításon (október 1-2.), melyet a Fővárosi Kormányhivatal Munkaügyi Központja rendezett meg a Fővám téri Bálna Budapestben. A börzén – a VIK Középiskolán kívül - kb. 70 középiskola vett részt.

Iskolánk szakközépiskolai és szakiskolai képzéseit mutatatta be a végzős általános iskolásokat és kísérőiket is bevonva: szépészeti képzésben résztvevő tanulók frizurákat készítettek a kiállítás látogatóinak, vendéglátó képzésben tanuló diákoknál zöldség faragást lehetett kipróbálni vagy éppen a szalvétahajtogatást. Rendkívül népszerűek voltak a cukrásztanulók is, akiktől el lehetett lesni a marcipánrózsa készítés vagy a tortadíszítés fortélyait.

A kiállításon közel 2000 tanulót és felnőtt kísérőjét szólítottuk meg személyesen. Érdeklődési körnek megfelelően osztogattunk szakközépiskolai vagy szakiskolai tájékoztató füzetet és invitáltunk a nyílt napjainkra vagy éppen be lehetett jelölni egy vaktérképen, hogy ki honnan érkezett. Közkedvelt volt kvízjátékunk is, melynek keretében gasztronómiai, szépészeti, turisztikai vagy nyelvi kvízt lehetett kitölteni VIK Középiskola feliratos szilikon karkötőért cserében.

A nagyméretű standunk, mely közel volt a színpadhoz, nagyon népszerű volt a diákok és kísérőik körében. A standunkat szinte mindig nagyon sok érdeklődő vette körül, sőt többször meglátogattak minket más hasonló profilú iskolák kiállítói is, hogy ellessék sikerünknek a titkát.

A kiállítás záró rendezvényére csütörtök délután került sor, ahol a továbbtanulás előtt állókat dr. Bácskai János, a házigazda Ferencváros polgármestere is köszöntötte a mi iskolánk mottóját idézve: „Határtalan szakmai tudás”. Ezt követően osztották ki különféle kategóriákban a kiállítóknak a díjakat, pl. a legforgácsosabb stand díja.

A VIK Középiskola nyerte meg a fődíjat, a stand szépségverseny díjat. A kiállítás alatt a látogatóktól és a kiállítás szervezőitől a VIK Középiskola standja kapta a legtöbb szavazatot. A legszebb stand díjjal nemcsak a stand dekorálását, a szépen megterített asztalt, az egységes megjelenésű diákokat, hanem a képzések, az oktatott szakmák minél interaktívabb bemutatását is díjazták. A díjat a VIK Középiskola nevében tanulóink vették át. 

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE