TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

 

2023. 09. 06. 21:34 | HÍREK

2023. júliusában ismét itt voltak kedves „testvéreink” Észak-Karolinából, 14 fővel. King Mountain városban, Jeff Johnson missziós pásztorként szolgál a helyi baptista gyülekezetben. A gyülekezet és az iskolánk között egy testvérkapcsolat alakult ki. 


Sok támogatást kapunk tőlük. A táborok, az imatámogatások, segítség az iskolánk infokommunikációs eszközeinek a fejlesztésében. Hálásak vagyunk a barátságukért, segítségükért. Egy nagyon áldott héten vehetett részt, aki itt töltötte ezt az iskolánkban.

Kétféle tábort szerveztünk. Délelőtt 14.00 óráig a már megszokott formában zajlott a gyerektábor, ahová a 1-6. évfolyamosok jelentkezhettek. 125 jelentkezőnél többet sajnos nem tudtunk fogadni. Ők hat helyszínen munkálkodtak forgószínpadszerűen minden nap, hat csoportban. Ezek a helyszínek a következők voltak: angol nyelv és amerikai kultúra, bibliai történetekkel való ismerkedés, zene és tánc, sport, kézműveskedés, valamint egy helyszín, ahol minden csoport készült a szombati záró programra. Minden csoportnak volt egy gazdája, egy pedagógus, a kollégáink közül, akik vállalták, hogy szabadságuk alatt szívesen dolgoznak, szolgálnak. Ők vezették a saját csoportjukat a különböző helyszínekre, vigyáztak a gyerekekre. Köszönjük az odaszánásukat, segítségüket.

Az egyes helyszínen pedig az amerikaiak mellett saját gimnazistáink, felsőseink fordítottak a csoportoknak. Nagyon hálásak vagyunk a szolgálatukért, kiváló munkát végeztek!

Délután 14.00 órakor indult az ifitábor, ahol bár kis létszámmal, de nagyon klassz élményekkel, csoportbeszélgetésekkel tölthették az idejüket, akik jelentkeztek ebbe a táborba.

Ennek az angol bibliai tábornak az egyik különlegessége, hogy az amerikai csapat két csoportban 5-5 családot látogat meg. A család gyermekeit pedig a maguk választotta játékokkal lepik meg. Nagy szeretettel készülődtek a családok, és az amerikaiak is ezekre a találkozásokra. Hatalmas élmény volt, a beszélgetések az ismerkedések mindenkit feltöltöttek.

Az egyik este együtt vacsorázott a szolgáló csapat, amerikaiak, segítők és a kollégák. Áldott, csodálatos este volt!

Másik este pedig egy istentiszteletre hívtuk a szülőket, ahol dicsőítéssel szolgáltak kollégák, szülők, tolmácsunk, Kirkner Ottó.  Az igei üzenetet Majoros Zsolt lelkipásztor adta át a jelenlévőknek. Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek a szolgálatát!

A hét csúcspontja pedig a szombati családi nap volt, ahol minden csoport bemutatta amivel készült, majd pedig következett az udvari mókázás. Volt fagylalt, ugrálóvár, ügyességi játék, és sok-sok beszélgetés. A program egy közös amerikai ebéddel zárult, amire mindenkit meghívtak az amerikai testvéreink.

Hálás a szívünk, hogy együtt táboroztathattuk a velencei Zöldligetes gyerekeket az amerikai barátainkkal. Úgy gondolom, hogy aki ebben a táborban részt vett, ha fizikailag el is fáradt, lélekben rengeteget kapott, feltöltődött. Jó volt barátságot kötni, együtt munkálkodni, Isten munkatársaként kitüntetés volt együtt dolgozni.

Jeffel megbeszéltük a következő tábor időpontját: 2024.július 15-20.

„ Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” Példabeszédek 11.

 

Papp Sándorné Zsóka      

hitéleti ig.h.


Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE