TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programja

2018. 11. 08. 10:31 | HÍREK

Az ötödik és hatodik évfolyam még az általános intellektuális képességek erősítésének időszaka, de az általános képességek fejlesztésén túl el kell indulni a speciális képességek fejlesztése útján is. A program segítségével szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy minél több területbe kóstolhassanak bele a gyermekek, szélesedjen látókörük, számukra ismeretlen, új feladatokkal találkozzanak, ezáltal fejlődik énképük, önismeretük, illetve a kulturális hovatartozás érzése is.

 A program megvalósítása során célunk továbbá az IKT eszközök tudatos használatának erősítése, újszerű feladatokon keresztül a motiváció fenntartása, illetve az érdeklődés felkeltése újabb területek iránt. Fontosnak tartjuk a program megvalósítása alatt a kooperációs készségek fejlesztését, ösztönözzük egymás segítését, támogatását, akár mentorálását.

 A gondozásban elsődleges feladat az egyéni jellegzetességekhez történő alkalmazkodás, a személyre szabott differenciált fejlesztés, illetve olyan technikák alkalmazása, amelyek hozzásegítik a gyermekeket a siker eléréséhez. A tehetséggondozáshoz tartozik azoknak a gyerekeknek a fejlesztése is, akik az iskolai követelményeknek nehezebben tudnak megfelelni, mégis motiváltak, nyitottak az újra. Ezeknek a gyerekeknek a program új kihívást, új lehetőséget teremthet, új utak bejárására ad lehetőséget.

Célunk, hogy a tanulók frusztráció nélkül legyenek képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek legyenek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

 A program szerves része a tanulmányi kirándulás. A kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek játékosan megéljék, kipróbálják és megosszák egymással az elsajátított ismereteket, technikákat. Az intézményünk anyanyelvi tanáraival közösen megvalósítandó program biztosítja a „valós helyzet” élményét, továbbá a kirándulás jellegéből adódóan kiváló lazító program is.

 

A műhelyfoglalkozások témái:

5. évfolyam: USA, Hungary, Tour guiding

6. évfolyam: UK, Hungary, Travelling

 

A műhelyfoglalkozásokon alkalmazott tevékenységek, módszerek:pármunka, csoportmunka, egyéni munka, frontális előadás, beszélgetés, vita, interjú készítése, Vlog készítése, projektmunkák, szóbeli prezentáció, IKT eszközök és alkalmazások tudatos használata.

 

Bízom benne, hogy a műhelyfoglalkozások gazdagító és lazító programokkal megtűzdelve, jó hangulatban, sok munkával telnek!

 

            Keresztesi Orsolya és Tóthné Benkő Mónika

            angol nyelvi tehetségműhely – műhelyvezetők


Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE