TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Rab Judit intézményvezető - Kisújszállás

2021. 08. 25. 11:34 | HÍREK

Szívvel-lélekkel

Több évtizeden át, városunk óvodai nevelésében magas színvonalon végzett munkájának elismeréseként Kisújszállás Város Önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjat adományozott Rab Judit intézményvezetőnek, a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája vezetőjének.

Rab Judit, 1982-ben Monoron kezdett óvónőként dolgozni, itt tapasztalta meg a gyermeki ragaszkodás, szeretet varázsát. Az élet 1984-ben Kisújszállásra vezette, gyermekkora helyszínére, az Ifjúság úti /később Pitypang / Óvodába, ahol csaknem az egész pályáját töltötte. Egy olyan útra lépett, melynek lépcsőfokait járva, az élethosszig tartó tanulás vette kezdetét számára.

A főiskolát levelező tagozaton, Hajdúböszörményben végezte, miközben itthon szakmailag kiváló óvónőkkel dolgozhatott. Zenei tanulmányai, érdeklődése, kórusénekesi múltja pedagógusként is hatott nevelőmunkájára. Az Intézmény vezetése mindig számíthatott magas színvonalú felkészültségére, felelősségteljes pontos feladat vállalására. Számos szakmai feladat és pályázat megvalósításában vett részt. Olyan módszertani kultúrát képvisel, mellyel differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai személyiségének kiteljesedését, a szülőkkel való együttműködést. Döntései mögött mindig a gyermekeket látja, a munkatársakat, az intézményt. Gyakran hangsúlyozza, hogy „Minden gyermek valakinek a legdrágább kincse, ahogy a Biblia is mondja, az Úr ajándéka, ez a kiinduló pont. Az óvoda nem veszi át a Család feladatát, nem helyettesítheti azt, csak kiegészíti egy szociális funkcióval, melynek iránytűi a szeretet, a türelem, következetesség.”

Vezetői pályafutása 2000 szeptemberében kezdődött, amikor az akkor már összevont Városi Óvodai Intézmény székhelyén, vezetői megbízást kapott, közben az ELTE-n Vezető óvodapedagógus szakvizsgát tett. A tagintézmény közösségének vezetése, a szakmai munka irányítása, a meglévő hagyományok továbbvitele és újak létrehozása újabb lendületet adott számára.

2005-tól intézményvezető helyettesként hat óvoda szakmai munkáját koordinálta, majd 2010-ben a Kisújszállási Képviselő testülettől megbízást kapott a Városi Óvodai Intézmény vezetői feladatainak ellátására. Szemléletével elősegítette a kor kihívásaihoz igazodó, innovatív nevelési módszerek, programok bevezetését. Az eltelt évek alatt az Intézmény több jelentős változást élt meg, mely feladatokat szívvel-lélekkel, legjobb tudása szerint koordinálta.

2012-ben az új fenntartótól - Baptista Szeretetszolgálat EJSz - is bizalmat kapott, melyet 2017-ben újra megszavazott részére a nevelőtestület és a fenntartó. 2017-ben a Baptista Szeretetszolgálat Elnökségétől, munkája elismeréseként Köszönet Emlékérmet vehetett át.

Szakmai életútját a folyamatos megújulás, fejlődés, számtalan továbbképzés jellemezte. Mesterpedagógus, Közoktatási szakértő, melyet 2011-ben Pedagógiai intézményértékelési tanácsadó szakképzettséggel megalapozott. 2015-ben Teológus oklevelet vett át, mely egy másik dimenzióba helyezte intézményvezetői feladatkörét.

„Hiszem, hogy Istennek célja volt velem és nem véletlenül vagyok ott ahol vagyok. A vezetői szolgálat ajándékát kaptam, melyet szeretettel, őszinte szívvel, a kegyelem ajándékával igyekeztem végig vinni. Egy ilyen összevont intézményben létfontosságú, hogy a vezető lássa az összefüggéseket, a kapcsolatokat, a gyenge és erős pontokat, a döntések következményeit. Igyekeztem e szerint eljárni, döntéseimben ember maradni és döntéseim mögött a másik embert látni.”

Szakmai elkötelezettségét, hivatásszeretetét mutatja az a pedagógusi út, amelyet bejárt, az ahonnan elindult és az, ahol jelenleg tart. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség. Fontosnak tartja a kapcsolatok ápolását a már nyugdíjas dolgozókkal.

Nagy szerepe van abban, hogy az óvodákban a tehetséggondozás kiemelt helyre került és vált az Intézmény 2018-tól Kiválóan Akkreditált Tehetségponttá. Az általa vezetett nevelőtestület, a magas színvonalon végzett szakmai munkája eredményeként 2019-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott, 2020 decemberében a Baptista Szeretetszolgálat EJSz, Az év Nevelőtestülete díjat adományozta számukra.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szüreti mulattság / csládi egészségnap

29.
SZEPT.

Néptánc, Sport Manó fogl. tehetségműhelyek beindítása

29.
SZEPT.

Mihály-napi vásár az 1-4. évfolyamokon

29.
SZEPT.

Magyar Diáksport Napja

30.
SZEPT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE