TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az együttérzés iskolája

2021. 02. 05. 11:56 | HÍREK

A seregélyesi általános iskola pedagógusai, a tanulók és a szülők összefogtak azért, hogy egy horvátországi oktatási intézményen segítsenek.

– A gyerekek alaptulajdonsága a kíváncsiság és az érzékenység, a természeti katasztrófák különösen érdeklik őket, így volt ez a horvátországi földrengéssel kapcsolatban is – mondta lapunknak Sajtos József, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatója. – Nagyon sok információval rendelkeztek, ennek ellenére rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennük. Sokan észrevették, hogy a katasztrófa mögött emberek, hozzájuk hasonló diákok vannak. Hogyan élhetnek most, hol laknak, hogyan járnak iskolába?

Mivel a horvátországi földrengés károsultjai számára a következő segélyszállítmány a tervek szerint hétfőn indul útjára a közeli Pákozdról, az iskolában úgy gondolták, egy megsérült oktatási intézmény részére küldenek adományt, amit szerdán szállítottak el Seregélyesről a segélyszervezet munkatársai.

Az iskolaigazgató és kollégái, no és persze a gyerekek tele vannak jó szándékkal és ötlettel.

– Rájöttünk, a kinti iskolával más területen is együttműködhetünk, például célirányosan segítséget tudnánk adni taneszközeik pótlásához. Osztályok között jöhetnek létre kapcsolatok, melyek a nyelvtanulást is ösztönöznék. Felajánljuk erdei iskolánkat a horvát diákok, a károkat szenvedett gyerekek, családok részére. Az élet beindulása után módszertani együttműködés is létrejöhet a két intézmény között, a helyzet normalizálódása után pedig csereprogramokat lehetne szervezni.

Az iskolától eddig sem állt távol a bajbajutottak támogatása: többször küldtek már segítséget Erdélybe és Kárpátaljára is.


Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Holokauszt napja

25.
FEBR.

Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

25.
FEBR.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

26.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE