TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

"Az, hogy a gyerekek mit tanulnak meg, nemcsak attól függ, hogy mit tanítanak nekik, hanem attól is, hogyan tanítják őket..."

2015. 03. 17. 13:21 | HÍREK

Míg a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskolában március 12-én a Kőbányai Pedagógiai Napok rendezvénysorozatán belül az esemény fenti mottójához, szellemiségéhez illeszkedő bemutató órák zajlottak, addig kis közösségük remek hangulatú, gödöllői tanulmányi kiránduláson emlékezett meg a nemzeti ünnepről.

 

A nagy számban érkező látogatók a következő bemutató foglalkozásokba nyerhettek betekintést:

 

-       Alapozó terápia - idegrendszert fejlesztő mozgásterápia (Váradi Ildikó gyógypedagógus)

Az Alapozó terápia egy komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer-fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél mintegy újraindításra kerülnek az emberi fejlődéstani mozgássorozatok, még egyszer „belökve” az agy fejlődésbeli lehetőségét, és így a gyermeket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatva el. A mozgáskoordináció fejlesztése, a harmonikus mozgás kialakítása, a rosszul szerveződött agyi struktúrák „újrahuzalozásával”, a tudatosan felépített terápiával az önkorrekció lehetősége nyílik meg.

 

Alkalmazhatósága széleskörűen bizonyított megkésett és/vagy hibás, akadályozott beszédfejlődésű gyermekeknél, diszlexiás, alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus eredetű hiperaktív, figyelemzavarral küzdő gyermekeknél; fejlődésben, érésben elmaradt óvodásoknál, enyhe fokú értelmi fogyatékos gyermekeknél és mozgásügyetlen gyermekeknek egyaránt.

 

-       Zeneterápia (Tóth-Ilkó Zsuzsanna zeneterapeuta)

A zeneterápia olyan módszer, amely a zenét, mint eszközt alkalmazza a személyiségfejlesztés, a korrekció, a gyógyítás, a rehabilitáció területén egyaránt. A zeneterápiát a terapeuta annak érdekében használja, hogy segítse az önismeretet, az önkifejezést, a kommunikációt és a tanulást, valamint, hogy terápiás hatást gyakoroljon a mentális és szociális területen.  A cél az, hogy katartikus élmény előidézésével, feldolgozásával lehetőséget teremtsen az egyén számára a fejlődés, a megújulás, az alkalmazkodás és a gyógyulás folyamatában.

 

-       Dyslexia, dysgraphia reedukáció (Váradi Ildikó gyógypedagógus)

Az olvasás, illetve írás területén - az értelmi képességei által elvárt szinthez képest - elmaradást mutató gyermekeknek adunk adekvát megsegítést.

 

-       Szenzoros integrációs terápia (Kürti Ágnes mozgásterapeuta)

A tapintás- és egyensúlyérzék ingerlésén keresztül juttatja el a gyereket egy magasabb idegrendszeri integrációs szintre. Ezek az érzékek már a korai magzati állapotban működni kezdenek. A terápia azon alapul, hogy az érzékletek legjobb összerendezője a mozgás. Fejleszti és pontosítja a nagymozgásokat, a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt,  tudatosabbá teszi a tempó, a ritmus és az irányok kontrollját. Erősíti a testsémát és a testtudatot, fejlődés mutatkozik általa a gyermekeink téri orientációs képességében, ami alappillére a tanulási zavarok megsegítésének. Mindezek mellett pozitív irányba mozdítja a tanulóik szociális készségeit, szabálytudatát és figyelmét, ez által is erősítve önbizalmukat.

 

Köszönjük kollégáink kiemelkedő szakmai munkáját.

 

Tatai Erika

igazgató

Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE