TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az Illéssy-iskola újabb elismerése

2022. 05. 19. 10:10 | HÍREK

Az államtitkári elismerés (2013), az Év nevelőtestülete díj (2013), a Miniszteri elismerés (2016) után újabb, az egész iskolai közösséget érintő kitüntetést kaptunk, amelynek egyik különlegessége, hogy iskolának első alkalommal ítélték oda.

 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség „Gasztronómiáért érdemérem” elismerést adományozott 2022. május 12-én az Illéssy-iskolának „a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért”.

 

Baktalórántházán, az MNGSZ éves közgyűlésén vette át az elismerést Toldi Attila igazgató a vendéglátás ágazatban oktató munkatársakkal, Tóth László igazgatóhelyettessel és Horváth Ferenc oktatóval. A méltatásban az alábbi érdemek hangzottak el:

 

„Az Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny, amely 2012-ben vette kezdetét, az ország egyik legnagyobb gasztronómiai seregszemléjévé vált egy évtized alatt. A verseny folyamatosan fejlődik: a vendéglátás mellett már kereskedők is versenyeznek. Az iskola megújította a hagyományos gasztronómiai versenyeket azzal, hogy a tanulóknak a helyszínen kell végrehajtaniuk a meghirdetett feladatot a zsűri előtt. A verseny a kezdetek óta speciális díjakkal, elismerésekkel is bővült: 2014-től Horváth Ferenc Vándorkupa a versenyen összesítésben legjobban szerepelt iskola számára, illetve 2021-től Boros László Venesz-díjas mesterszakács emlékére és tiszteletére alapított díj az élőmunkás tanulókategóriában győztes ifjú szakács teljesítményének jutalmául.

 

  • Az Illéssy-iskola adott otthont 2017-ben a Schnitta Sámuel Emlékverseny regionális döntőjének.
  • Az Új Schnitta könyv DVD mellékletét egyedüli iskolaként szponzorálta (2017), felismerve annak jelentőségét az oktatásban és szakmai képzésben. A DVD-n a bemutatást végző pincér szintén az Illéssy-iskolában tanult.
  • A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által évente megszervezett Pelikán Kupa gasztronómiai verseny állandó és eredményes résztvevője az iskola.
  • Az intézményfenntartó Baptista Szeretetszolgálat által kezdeményezett és szponzorált Gasztronómiai és Bibliaismereti Versenyek sikeres résztvevőjeként 2017-ben a győztes csapat tagjai és felkészítő oktatói izraeli körúton is részt vettek.
  • Az iskola munkatársai közül többen is gasztronómiai világversenyeken vesznek részt, eredményeikkel a tanulókra is motiváló hatással vannak.
  • A Nemzeti Tehetség Program pályázatain sikeresen szerepelnek, és ennek egyik megvalósulása gasztronómiai tehetségműhely működtetése a tehetségfelismerés és -gondozás kereteiben.
  • Sikeres Erasmus+ pályázataiknak köszönhetően sok tanulójuk vett már részt többhetes külföldi – franciaországi, portugáliai – szakmai gyakorlaton a vendéglátás ágazatban.” 

 

Azelhangzottindokolásösszegzésekéntvalóbanelmondhatjuk,hogyaNABOKIlléssySándorBaptistaKözépiskola folyamatosan eredményes résztvevője a hazai gasztronómiai életnek, elhivatottsággal végezzük szakmai munkánkat, és együtt örülünk annak, hogy eddigi munkánkat a Gasztronómiáért érdeméremmel ismerték el.

 

Toldi Attila igazgató


Szeretettel gratulálunk az elismeréshez!

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE