TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista edzőink újabb sikere: Tóth Nikoletta országos ifjúsági bajnok!

2019. 06. 14. 14:47 | HÍREK

Újabb nagyszerű eredményt tudhat maga mögött egyik legtehetségesebb fiatal tanítványunk, a 14 éves Tóth Nikoletta, aki megnyerte május végén a 38. Nemzetközi Zalakaros Sakkfesztivál keretein belül tartott országos junior lány bajnokságot.

Nikinek nem ez az első szép eredménye, tavaly augusztusban megszerezte az Európai Uniós bajnoki címet a 14 éven aluli lányok között, amivel kiérdemelte a Woman FIDE Master (WFM) címet is. Ez a mostani győzelem azonban talán ennél is komolyabb teljesítmény, ugyanis ezúttal a majd 140 fős mezőnyben nem csak korosztálytársakkal küzdött meg, hanem nála évekkel idősebb és tapasztaltabb ellenfelekkel is.

Nikit egy kitűnő ifjúsági edző, Jakobetz László indította el a pályáján. A lány hat évesen kézműves foglalkozásra várakozva leült a mester sakkasztalához, aki látva Niki lelkesedését azt javasolta neki, hogy menjen el egy óvodás versenyre és egy nyári sakktáborba. Szeptembertől óvodásként csatlakozott a kerületi sakkegyesülethez, és rendszeres versenyzésbe kezdett, amelynek eredményeképpen a budapesti lány 8 éves korától kezdve stabilan korosztálya legjobbjai közé tartozott, és korcsoportos eredményei alapján több világversenyre is kijutott. Niki 2018-ban került a Polihisztor Akadémiához, ahol előbb Radnai Ádám, majd a vele kiemelten foglalkozó Terbe Julianna lett az edzője.

Niki elmondása szerint kicsi kora óta célja, hogy bekerüljön a magyar női válogatottba, ami mostani teljesítményét látva egyáltalán nem is tűnik távolinak. Addig azonban sok edzés, versenyzés áll még előtte, ezért a továbbtanulás során a sportolói életmódot támogató sportiskolákon gondolkozik leginkább - amilyen a pesterzsébeti „Budapest” Baptista Sportiskola is.

Gratulálunk eddig elért eredményeihez, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizika / vizuális kultúra érettségi

22.
MÁJ.

A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Tavaszi kirándulás

22.
MÁJ.

Döntés a rendkívüli felvételi eljárásban

22.
MÁJ.

A 2024. május 22-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Épületgépész technikus - írásbeli vizsga 10:00 óra (OKJ)

22.
MÁJ.

Töri vetélkedő eredményhirdetés

22.
MÁJ.

Mozgókép és média érettségi

23.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE