TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista Művészeti Napok

2018. 12. 04. 17:30 | HÍREK

2018. november 14-én harmadik alkalommal szerveztük meg a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő kisújszállási intézmények és a Kisújszállási Baptista Gyülekezet közös rendezvényét.

 

 

Az esemény helyszínének a Vigadó Kulturális Központ adott otthont. Örömmel töltött el bennünket, hogy vendégeink között köszönthettük Murányi Anitát a Magyar Baptista Egyház kulturális szervezőjét, a Comenius Ház munkatársát.

Az előadást a Béla Király úti óvoda nagycsoportosainakjelenete nyitotta meg. Ezt követően Szász Veronika területi oktatási igazgató asszony köszöntötte a közönséget, aki az est folyamán Bögös Jenő hitéletiigazgató-helyettessel beszélgetett a baptista közösségek istentiszteleti szokásairól.

A legcsodálatosabb hangszeren - az énekhangon - felhangzó dallamok és gondolatok mindennapi életünkből kizökkentve csendesítették le lelkünket. Gyermekhangok csengése töltötte be a termet, amikor a Kossuth iskola és a művészeti iskola kiskórusainak fellépését hallhattuk. A vokális darabok mellett hangszeres művek is megszólaltak az est folyamán. Különleges atmoszférája volt Briegel: Hálát mondva áldunk Téged… kezdetű művének, melynek előadói apparátusát vonósnégyes, zongora és két oboa alkotta. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a művészeti iskola tanárai és növendékei teljes harmóniában, tökéletes összhangban fonódtak össze ebben a darabban.

A zeneművek között, zsoltárversek, irodalmi művek is felhangzottak, valamint bibliai jelenetek is megelevenedtek a színpadon. A Kossuth iskola tanulóinak előadásában láthattuk az evangéliumokból ismert történetet, mely az ötezer ember megvendégeléséről szól. Szívünkig ért az Illéssy iskola diákjainak „Járjon előtted tiszta fény” című irodalmi összeállítása, melyet Wass Albert, Aranyosi Ervin, Túrmezei Erzsébet és Ady Endre versei alkottak.

A program részeként a Vigadó Kulturális Központ előcsarnokában a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakának kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.

A képeket megtekintve és az előadás hallgatójaként megerősödött bennünk az a csoda, hogy mindenki egyedi és különleges. Hálásak lehetünk Istennek azért, hogy ilyen sokszínű tehetséggel ajándékozta meg gyermekeinket.

Megtisztelő, hogy bekapcsolódhattunk a Baptista Művészeti Napok rendezvénysorozatába, mely mindannyiunk számára fontos művészeti, szellemi és lelki értékeket közvetít.

 

                                                                                                      Bögösné Szász Edit

                                                                              a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola

                                                                                                      igazgató-helyettese

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE