TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptisták együttműködése a kolozsvári tudományegyetemmel

2022. 12. 07. 12:11 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat és a Baptista Teológiai Akadémia minap együttműködési megállapodást írt alá Kolozsvárott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel.   

A Bocskai István szülőházában megrendezett eseményen a dokumentumot a szakmai egyeztetést követően az erdélyi felsőoktatási intézmény részéről dr. Tonk Márton rektor, a teológiai akadémiától dr. Mészáros Kálmán rektor, valamint dr. Szilágyi Béla, a magyarországi segélyszervezet elnöke látta el kézjegyével. Az egyeztetésen a szerződést aláíró vezetők mellett részt vett a Baptista Szeretetszolgálat részéről dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem részéről pedig dr. Balog Adalbert tudományos rektorhelyettes és dr. Lázár Ede, a Csíkszeredai Kar dékánja is. A megállapodásban a felek aláírásukkal megerősítették azt a célt, hogy támogatják és fejleszteni kívánják a szervezetek közötti európai színvonalú oktatási, kutatási és tudományos együttműködést, az európai integrációt és a Régiók Európája eszméjének valóra válását, különös tekintettel a humánerőforrás fejlesztésére. Az elképzelések között egyebek mellett oktatók, kutatók és hallgatók cseréje ­­­– utóbbi esetben részképzéssel, áthallgatással, terepgyakorlattal ­­­–, könyvtárak, kutatói programok közötti rendszeres együttműködés, intézményfejlesztés, valamint közös programok és továbbképzések megszervezése is szerepel. A megállapodást egyelőre öt évre kötötték meg a tudományegyetem székhelyén.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE