TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptisták vették meg a MIOK régi épületét

2017. 11. 09. 18:56 | HÍREK

Szeged - A MIOK tavaly óta üresen álló Rigó utcai épületét a Baptista Szeretetszolgálat vette meg a szegedi önkormányzattól a gimnáziuma számára. Az intézmény előreláthatólag jövő szeptembertől kezdi meg a munkát kibővülve az új helyén.

 

A mosdók, a fűtés, a világítás elfogadható. Az ablakok külső szárnya is hőszigetelő – mutatta Bucskó József igazgató. Fotó: Frank Yvette


A Baptista Szeretetszolgálat vette meg az önkormányzattól a Magyar Iparszövetség Oktatási Központjának (MIOK) tavaly óta üresen álló Rigó utcai épületét. Az IKV 148 millió forintért kínálta az ingatlant, az ingatlankezelőtől kapott információ szerint a baptisták 150 millió forintos ajánlatot tettek a pályázaton. A nemzeti vagyonkezelő lemondó nyilatkozata után a teljes vételárat ki is fizették érte. A 110 éves saroképület helyi védelem alá helyezése folyamatban van, ezt az új tulajdonosnak is figyelembe kell vennie.Menhely állt a Menhely utcában

Az épület Ottovay István tervei alapján készült; 1907 és 1921 között a városi menhely lelt otthonra benne. 1921-től 1937-ig a kolozsvári egyetem áttelepült kór- és gyógytani intézete kapott helyet benne. Legutóbb a MIOK működött a patinás saroktömbben.A szeretetszolgálat a Móra Ferenc Felnőttoktatási Gimnáziumát helyezi el az ingatlanban, amely jelenleg a piarista gimnáziumban bérel termeket és irodákat. Bucskó József igazgatótól megtudtuk, két hete vették át az épületet, és terveik szerint jövő szeptemberben már a Rigó és Menhely utcai sarki tömb kilenc tantermében folytatják a munkát.


"Az intézményvezető elmondta, azért tetszett meg nekik a kétszintes épület, mert a belvároshoz közeli, és tágas udvarral rendelkezik. Emellett stílusa, patinája van, és nagy, 35-36 tanulónak is alkalmas tantermeket használhatnak a csoportszobákon túl."


Nem utolsósorban jó állapotú, az átvizsgálást követően valószínűleg kisebb külső és belső javítás után csak a festésre kell költeniük. Alapterülete a földszinttel és az emelettel együtt 860 négyzetméter, de a száraz pince és a beépíthető tetőtér is nyújt később lehetőségeket. Az összesen 2300 négyzetméteres ingatlan betonos udvarát egyelőre valószínűleg csak parkolásra használják, a másik része parkosított.


Nem a Radnótival vagy az egyetemi gyakorlóval akarják felvenni a versenyt, de nagy terveink vannak – mondta Bucskó József igazgató. Fotó: Frank Yvette"Jelenleg az iskolának 330 tanulója és 17 tanára van az óraadókkal együtt. 2007 óta készítenek fel érettségire, 2012-ben lettek alapítványiból egyházi intézmény, de a vallásosság a felvételnél nem alapfeltétel. Az igazgató elmondta, bővítésben is gondolkodnak; nyolcadik osztályt végzett tanulókat is fogadnának nappali rendszerű képzésükre. Olyan diákokra számítanak, akik ebben az életkorban még nem tudnak dönteni, milyen irányba induljanak tovább."Képzésüket helyi munkáltatókkal és a szakminisztériumokkal egyeztetve az általános tantervű gimnáziumi osztályok mellett szakgimnáziumival is kiegészítenék, informatikai és rendészeti képzés meghonosításával.

Szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat is fogadnának, hiszen a Baptista Szeretetszolgálat országos hálózatának több mint negyven oktatási intézménye szorosan kapcsolódik a felekezet támogatási rendszeréhez. A hálózatot külföldi, elsősorban egyesült államokbeli önkéntesek segítik nyelvoktatással és nyelvi táborokkal. Az intézmények, így a szegedi iskola is együttműködik a szeretetszolgálat segélyakcióiban, többek között a közismert karácsonyi cipősdoboz-kampányban.


Forrás: delmagyar.huSzenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizika / vizuális kultúra érettségi

22.
MÁJ.

A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Tavaszi kirándulás

22.
MÁJ.

Döntés a rendkívüli felvételi eljárásban

22.
MÁJ.

A 2024. május 22-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Épületgépész technikus - írásbeli vizsga 10:00 óra (OKJ)

22.
MÁJ.

Töri vetélkedő eredményhirdetés

22.
MÁJ.

Mozgókép és média érettségi

23.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE