TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Beszámoló CHASE konferenciáról

2022. 12. 13. 13:01 | HÍREK

Idén november 15 és 18 között Enniskillenben, Észak-Írországban került sor a CHASE (Consortium for Hospitality and Accomodation Schools of Europe) 32., éves konferenciájára. Iskolánkat Balogh Judit általános igazgatóhelyettes és Horváth Éva Katalin Erasmus+ koordinátor képviselték.

A konferencia szakmai programjainak a South West College adott otthont. Az intézmény konferenciatermében zajlottak a megbeszélések, amelyek során a 16 résztvevő ország képviselői beszámoltak a legfrissebb turnusok tapasztalatairól, pontosították a különböző dokumentumokat és megállapodásokat. A COVID világjárványt követő változásokról, a jövő évre tervezett létszámokról és egyéb, jó nemzetközi tapasztalatokról is tudomást szereztek az iskolák vezetői és koordinátorai.

A konferencia során az étkezésekre az iskola tanéttermében került sor. Itt az iskola vendéglátás szakos tanulói szolgálták fel az ízletes és bőséges fogásokat, tanáraik segítségével és közreműködésével. Ezt követően a szervezők idegenvezetésével a résztvevők megismerkedtek az intézménnyel, betekintést nyertek a különböző oktató-és közösségi területekre, így a szépészeti részleget, az edzőtermet és a könyvtárat látogatták meg.

A konferencia szerves részét képezte Enniskillen történelmi múltjának megismerése, érdekes és változatos kvízkérdéseken keresztül. Úgyszintén lehetőség nyílt a mobilitási programban részt vevő munkahely meglátogatására, a 4 csillagos szállodában a tanulók szakácsként, pincérként és cukrászként dolgozhatnak.

A konferencia egy gálavacsorával zárult, amelyet a Crom kastélyban rendeztek, Newtownbutlerban. Ennek során Erne 7. grófja ismertette a 17. századi kastély történetét és a család szerepét az angol történelemben.

Hazautazás előtt a résztvevők meglátogatták a világörökségi helyszínek között nyilvántartott Giant’s Causeway-t. Az Óriás útja egy 40.000 bazaltkőből álló impozáns vulkanikus képződmény. Ezután a Trónok harca filmsorozatból ismert Dark Hedges sétányon tettek egy kitérőt.

A szervezők vendégszeretete és szakmaisága mellett a konferencián ismét sikerült megbizonyosodni arról, hogy a CHASE szervezet keretein belül Erasmus+ programban részt vevő tanulóink jó kezekben vannak, koordinátorkollégáink mindent elkövetnek a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséért. Ugyanakkor megismerkednek a fogadó ország kultúrájával, történelmével, szokásaival és hagyományaival. Az a tény, hogy nemzetközi tanulócsapatnak lehetnek a részei, tágítja látókörüket  és fejleszti tolerancia, elfogadás és interkulturális készségeiket.

Balogh Judit

igazgatóhelyettes

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Év végi zárás a 9-12.évfolyamokon

18.
JÚN.

Év végi osztályozó értekezlet

18.
JÚN.

Tanévzáró osztálykeretben

18.
JÚN.

DÖK nap

18.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

18.
JÚN.

Egészségnap (projektnap)

18.
JÚN.

Legfittebb Széchenyista verseny

18.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE