TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Beszámoló CHASE konferenciáról

2022. 12. 13. 13:01 | HÍREK

Idén november 15 és 18 között Enniskillenben, Észak-Írországban került sor a CHASE (Consortium for Hospitality and Accomodation Schools of Europe) 32., éves konferenciájára. Iskolánkat Balogh Judit általános igazgatóhelyettes és Horváth Éva Katalin Erasmus+ koordinátor képviselték.

A konferencia szakmai programjainak a South West College adott otthont. Az intézmény konferenciatermében zajlottak a megbeszélések, amelyek során a 16 résztvevő ország képviselői beszámoltak a legfrissebb turnusok tapasztalatairól, pontosították a különböző dokumentumokat és megállapodásokat. A COVID világjárványt követő változásokról, a jövő évre tervezett létszámokról és egyéb, jó nemzetközi tapasztalatokról is tudomást szereztek az iskolák vezetői és koordinátorai.

A konferencia során az étkezésekre az iskola tanéttermében került sor. Itt az iskola vendéglátás szakos tanulói szolgálták fel az ízletes és bőséges fogásokat, tanáraik segítségével és közreműködésével. Ezt követően a szervezők idegenvezetésével a résztvevők megismerkedtek az intézménnyel, betekintést nyertek a különböző oktató-és közösségi területekre, így a szépészeti részleget, az edzőtermet és a könyvtárat látogatták meg.

A konferencia szerves részét képezte Enniskillen történelmi múltjának megismerése, érdekes és változatos kvízkérdéseken keresztül. Úgyszintén lehetőség nyílt a mobilitási programban részt vevő munkahely meglátogatására, a 4 csillagos szállodában a tanulók szakácsként, pincérként és cukrászként dolgozhatnak.

A konferencia egy gálavacsorával zárult, amelyet a Crom kastélyban rendeztek, Newtownbutlerban. Ennek során Erne 7. grófja ismertette a 17. századi kastély történetét és a család szerepét az angol történelemben.

Hazautazás előtt a résztvevők meglátogatták a világörökségi helyszínek között nyilvántartott Giant’s Causeway-t. Az Óriás útja egy 40.000 bazaltkőből álló impozáns vulkanikus képződmény. Ezután a Trónok harca filmsorozatból ismert Dark Hedges sétányon tettek egy kitérőt.

A szervezők vendégszeretete és szakmaisága mellett a konferencián ismét sikerült megbizonyosodni arról, hogy a CHASE szervezet keretein belül Erasmus+ programban részt vevő tanulóink jó kezekben vannak, koordinátorkollégáink mindent elkövetnek a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséért. Ugyanakkor megismerkednek a fogadó ország kultúrájával, történelmével, szokásaival és hagyományaival. Az a tény, hogy nemzetközi tanulócsapatnak lehetnek a részei, tágítja látókörüket  és fejleszti tolerancia, elfogadás és interkulturális készségeiket.

Balogh Judit

igazgatóhelyettes

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Naplók ellenőrzése

29.
JAN.

Nyílt napok (leendő általános iskolások részére)

30.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet tanítás nélküli munkanap

30.
JAN.

Központi felvételi vizsga eredményéről értesítéskiküldése

30.
JAN.

Félévzáró nevelőtestületi értekezlet

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE