TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Beszámoló a stuttgarti Gasztronómiai Olimpiáról

2020. 02. 19. 13:04 | HÍREK

Az IKA Culinary Olympics 2020. február 15-19. között új helyszínen, Stuttgartban került megrendezésre, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat a következő kategóriákban: szakács artisztika, cukrász artisztika, szakács díszmunka, cukrásztermékek és szakács csapatversenyek. 

Számunkra legizgalmasabb a szakács artisztika volt, melyben Tóth László tanár úr tette le a nemzetközi zsűri asztalára otthon elkészített alkotásait.

 

Tóth László, az Illéssy Sándor Baptista Középiskola cukrász alapvégzettségű igazgató-helyettese – általában hétvégeken és éjszakákon – több száz munkaórával készítette el művészi alkotásait. Szakács artisztika kategóriába egy 80 × 80 cm-es rizsképpel készült,mely körülbelül 150.000 rizsszemből és 11 fajta rizsből készült, illetve egy 100 × 80 cm-es kávébabképpel nevezett. Utóbbi – zsiráfokat ábrázoló alkotása – háromfajta kávébabból készült, melyeket különböző pörkölési időket alkalmazva színezett meg.  

 

Az öt napon keresztül zajló világversenyen a zsűri naponta értékelte a bemutatott verseny-munkákat. Tóth László kollégánk nyakába –, aki megyénkből most egyedüli versenyző volt – február 15-én – több száz versenyző, segítő és érdeklődő előtt – helyezték a nagyon megérdemelt bronz medált, és átvehette olimpiai oklevelét.

Küzdelmes győzelem áll a teljesítmény mögött olyan tekintetben, hogy versenyzőnknek elsősorban önmagával, a napi felelősségteljes munka és a szülői feladatok ellátása mellett jelentős időmennyiséget kellett befektetnie művei elkészítéséhez. A zsűri és a kompozíciókat megtekintők kiemelték az aprólékos kidolgozottságot és a képek természeti környezetét. A szakma iránti elkötelezettségét, elhivatottságát példaként tudjuk állítani tanítványaink elé is.

 

Az olimpia egyúttal a szakmai továbblépés helyszíne is: az új trendek, anyagok, technikák megfigyelése, de a kötetetlen szakmai beszélgetéseken túl a kapcsolatépítés színtere is. Egy pedagógus pedig napi munkájában mindezeket fel tudja használni.

 

Beszámolóm végén csapatunk nevében megköszönöm a támogatóink által nyújtott anyagi hozzájárulást, hiszen nélkülük nem tudtunk volna részt venni a jelentős költségeket (felkészülési és versenyalapanyagok, utazás, szállás, nevezési díj stb.) jelentő olimpián: Baptista Szeretetszolgálat, Kisújszállás Város Önkormányzata, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Écsy Kft. (Budapest), EPOSZ Kft., Indián Rizs Kft., Horváth Kert Vendéglő, Nagykun 2000 Zrt., Präzi Hungaria Kft., Sas János – villanyszerelő, Illéssy Sándor Baptista Középiskola.

Büszkék vagyunk kollégánkra, akinek mesterségbeli tudását tükrözi az olimpiai érem, illetve iskolánkban arra az összefogásra, mellyel segítettük az eredményes részvételt. Hogy támogatóink mire lehetnek büszkék? Tóth Lászlóra és elért eredményére…

Beszámolómat munkatársam értékelő mondatával zárom: „Nagyon erős mezőnyben sikerült helytállnom, ez is növeli a  bronzérem értékét.”

 

Toldi Attila igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.

Javító,- pótló-, és osztályozóvizsgák

22.
AUG.

Tanárok első munkanapja

22.
AUG.

Nevelési év záró-nyitó értekezlet

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE