TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Cipősdoboz Akció

2014. 11. 03. 13:14 | HÍREK

 

A cipősdobozba rejtett ajándék nagy kincs egy olyan gyermeknek, aki a karácsonyt szegénységben, gyakran család nélkül kénytelen ünnepelni. Azt jelenti a számára, hogy szeretik, gondolnak rá és törődnek vele. Sokszor az egyetlen karácsonyi ajándéka egy gyereknek, éppen ezért olyan fontos, hogy nagy szeretettel és odafigyeléssel válogassuk ki a tartalmát. 
 

A legjobb példákat arra nézve, hogy milyen egy ideális cipősdoboz ajándék a Legkreatívabb Cipősdoboz pályázatra évente érkező darabok mutatják meg nekünk. Ezeknek minden apró részlete arról árulkodik, hogy a készítője sokat dolgozott azért, hogy a megajándékozott kis- vagy nagy gyereknek igazi karácsonyi meglepetést, meghitt pillanatokat, nagy örömet szerezzen. Egy ilyen ajándékban nagyon sok a személyes jel, ami sokat elárul a készítőjéről, s ami a gyereknek azt üzeni, hogy egy valódi személy áll az ajándék mögött. 
 

A kreatív dobozok között csodálatosan kidolgozott, kézzel készített macilak-, babaszoba-, lovagvár-, különféle társasjáték- és betlehemes dobozokat találtunk, aminek elkészítésére nagy munkaigénye miatt legtöbbünk gondolni se mer. Ám amit ezekből megtanulhatunk, sokat segíthet nekünk. A fő szempont tehát, hogy törekedjünk a személyességre, a kreatív megoldásokra és a minőségre. 
 

A személyesség megteremtéséhez elég egy karácsonyi képeslapra írt néhány sor a megajándékozottnak magunkról. Például: „Kedves Kisbarátunk! Ezt az ajándékot a Szabó család apraja-nagyja állította össze és csomagolta be a tőlünk telhető legnagyobb szeretettel! A plüssmacit Panni lányunk küldi, ő sokat játszott vele, és most azt kívánja, hogy neked is olyan sok örömet szerezzen, mint neki. Boldog karácsonyt! Szere-tettel a Szabó család” Néhány sor, de ettől a megajándékozott gyerek azt érzi, hogy az utolsó cukorkáig szeretettel és odafigyeléssel helyezték csomagjába az ajándékokat. Ugyancsak személyessé tehető a doboz, ha rajzokat teszünk bele, amit a családi vagy a baráti körbe tartozó gyerekek készítenek. 
 

Kreatívvá, egyedivé sem olyan nehéz varázsolni a dobozunkat! Elég, ha a csomagolásba viszünk egy kis ötletet, változatosságot. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány matricával díszítjük a dobozt, de festhetünk, rajzolhatunk kézzel is karácsonyi mintákat az egyszínű csomagolópapírra. 
 

A minőség ugyancsak fontos szempont! Az ajándékok lehetőleg jó állapotúak, újszerűek vagy akár teljesen újak legyenek. Másik fontos szempont a sokszínűség. Mivel a megajándékozott gyermek sok esetben mástól nem kap karácsonyi ajándékot, ezért általában sokkal jobban örül többféle, kisebb ajándéknak, mint egyetlen, akár az egész dobozt kitöltő nagyobb meglepetésnek. 

Végezetül pedig gondoljuk végig alaposan, hogy milyen életkorú és nemű gyermeknek készítjük az ajándékot, és jól láthatóan tüntessük fel a cipősdobozon! 
 

Jó dobozolást mindenkinek! 
 

A Doboz-tündér

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE