TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Diákmobilitás, erasmus+ Dublin

2023. 05. 08. 13:41 | HÍREK

2023. április 23-30. között tizenkét hetedikes és nyolcadikos tanuló, valamint két kísérő tanár vett részt a pécsi Cserepka Iskolából az Erasmus+ program keretében tanulói mobilitáson az írországi Dublinban.

A tanulmányút tematikájának fókuszában a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint az ír kultúra projektmódszerekkel való megismerése volt. Tanulóink fontos ismereteket sajátíthattak el a környezetszennyezésnek az életünkre gyakorolt hatásáról, a műanyagszennyezésről és az Európai Unió környezetpolitikájáról is. Emellett a divat, főleg a “fast fashion” problematikájával foglalkoztak, ráadásul interjút is készítettek a dublini utcák járókelőivel. 

A szabadidő eltöltése is hasznos elfoglaltságokat tartalmazott: a Dublinia Viking Museumban a viking kultúrát, a Collins Barracks hadtörténeti kiállításán művészeti, kézműves termékeket, a The National Wax Museumban (viaszmúzeum) pedig Írország történetét, kiemelkedő személyiségeinek (színészek, tudósok, művészek stb.) életútját ismerhették meg. Diákjaink jártak Európa harmadik legnagyobb stadionjában, a GAA-ban (Gaelic Athletic Association) is. Benézhettek az öltözőkbe, körbejárták a pályát, és még a VIP székeket is kipróbálták. Tesztelték a hurlingütőket, utána benéztek a meccsközvetítő szobába is. A Howth-félszigeten sziklát másztak, ahol egy-egy fóka is látható volt.

Szombaton az Ír-sziget egyik legjelentősebb turistalátványosságához, a Moher-sziklákhoz kirándultak. Galway városának bebarangolása után azt is megnézték, hogy milyen az ír vidéki élet.

Az Erasmus+ projekthét során kiemelt hangsúlyt kapott a tanulók angol nyelvi képességeinek fejlesztése, ami hihetetlenül sok kulturális elemmel egészült ki minden nap (zene, ételkóstolás, közlekedés stb.).

Cserepka Iskola

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozóvizsgák 9-11.évfolyamokon

01.
JÚN.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

01.
JÚN.

Szülői értekezlet 3.

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Nagycsoportosok búcsúztatása

01.
JÚN.

Osztálykirándulások

01.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE