TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Diákmobilitás, erasmus+ Dublin

2023. 05. 08. 13:41 | HÍREK

2023. április 23-30. között tizenkét hetedikes és nyolcadikos tanuló, valamint két kísérő tanár vett részt a pécsi Cserepka Iskolából az Erasmus+ program keretében tanulói mobilitáson az írországi Dublinban.

A tanulmányút tematikájának fókuszában a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint az ír kultúra projektmódszerekkel való megismerése volt. Tanulóink fontos ismereteket sajátíthattak el a környezetszennyezésnek az életünkre gyakorolt hatásáról, a műanyagszennyezésről és az Európai Unió környezetpolitikájáról is. Emellett a divat, főleg a “fast fashion” problematikájával foglalkoztak, ráadásul interjút is készítettek a dublini utcák járókelőivel. 

A szabadidő eltöltése is hasznos elfoglaltságokat tartalmazott: a Dublinia Viking Museumban a viking kultúrát, a Collins Barracks hadtörténeti kiállításán művészeti, kézműves termékeket, a The National Wax Museumban (viaszmúzeum) pedig Írország történetét, kiemelkedő személyiségeinek (színészek, tudósok, művészek stb.) életútját ismerhették meg. Diákjaink jártak Európa harmadik legnagyobb stadionjában, a GAA-ban (Gaelic Athletic Association) is. Benézhettek az öltözőkbe, körbejárták a pályát, és még a VIP székeket is kipróbálták. Tesztelték a hurlingütőket, utána benéztek a meccsközvetítő szobába is. A Howth-félszigeten sziklát másztak, ahol egy-egy fóka is látható volt.

Szombaton az Ír-sziget egyik legjelentősebb turistalátványosságához, a Moher-sziklákhoz kirándultak. Galway városának bebarangolása után azt is megnézték, hogy milyen az ír vidéki élet.

Az Erasmus+ projekthét során kiemelt hangsúlyt kapott a tanulók angol nyelvi képességeinek fejlesztése, ami hihetetlenül sok kulturális elemmel egészült ki minden nap (zene, ételkóstolás, közlekedés stb.).

Cserepka Iskola

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE