TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Dobogós helyezés az Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Versenyek döntőjében

2021. 04. 29. 13:54 | HÍREK

"Révész Hajnalka, a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola 10. f osztályos tanulója az Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Versenyek humán tantárgycsoportjában országos III. helyezést ért el.

Iskolánk tanulói évről évre megméretik magukat a Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda által szervezett tanulmányi verseny humán és reál tantárgycsoportjában.

Ez a verseny három részből áll: az iskolai fordulót követi az ország hét régióját felölelő regionális megmérettetés, s végül az országos döntő.

A járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt ebben a tanévben ezek mindegyike online formában zajlott.

A február közepén megtartott iskolai fordulóból magas pontszámokkal jutottak tovább Szűcs Istvánné tanárnő tanítványai a reál tantárgycsoportban, valamint a Badakné Péter Ildikó és Dérné Cseresnyés Anikó tanárnő által közösen felkészített diákok is, akik a humán tantárgyakban teljesítettek kimagaslóan.

Az április 9-én lezajlott regionális fordulóból a régiók első helyezettjei minden tantárgycsoportban bejutottak az országos döntőbe, a fennmaradó versenyzők közül pedig elért eredményük szerinti sorrendben annyi diákot hívtak be, hogy tantárgycsoportonként 20-20 fő mérje össze tudását.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Révész Hajnalka 10. f osztályos diákunk az észak-alföldi régió 2. helyezettjeként (országos összesítésben pedig 8. helyen) került a döntőbe humán tantárgycsoportban.

Megfeszített munka várt ránk az április 24-i döntőig, hiszen itt már írásbeli és szóbeli verseny is zajlott.

Hajni remekül teljesített. A 100 pontos írásbeli feladatsorral 95,14 pontot ért el olyan feladatokban, melyek többek között a dualizmus korára, a többpárti demokráciára, a választási rendszerre kérdeztek rá társadalomismeretből, kommunikáció-magyar nyelv és irodalomból pedig helyesírási, nyelvtani alapismeretek mellett Tamási Áron, valamint Pilinszky János életútját, munkásságát kellett alaposan ismerni, s elmélyülni a Francia fogoly és a Ravensbrücki passió című Pilinszky-versekben.

A szóbeli versenyen egy példamutató XX. századi történelmi vagy irodalmi személyiség életútját, munkásságát, érdeklődését kellett egy állásinterjú keretében bemutatni.

Versenyzőnk Badakné Péter Ildikó tanárnő javaslatára Balázs József vitkai születésű József Attila-díjas írót, dramaturgot személyesítette meg, s magyar-történelem szakos tanári állásra pályázott városunk szülötte nevében. Az online állásinterjún kiválóan azonosult feladatával, egyediségével lenyűgözte a zsűrit, a három legjobban szóbeliző versenyző egyike lett.

Hajni országos III. helyezése méltó jutalma tanítványunk odaadó, lelkiismeretes munkájának, elismerés felkészítő tanárainak: Badakné Péter Ildikónak és Dérné Cseresnyés Anikónak, s nem utolsósorban dicsőség iskolánknak, a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskolának."

Szeretettel gratulálunk!

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE