TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Erasmus+ diákmobilitás: La Rochelle

2022. 11. 14. 13:03 | HÍREK

 

2022. október 17. és 22. között Franciaországban projekttalálkozón vett részt a Cserepka-iskola, ahol az ötödikes diákok francia, spanyol és olasz tanulókkal dolgoztak együtt. A vendéglátó francia iskola mindennapjaiba kapcsolódtak be a kooperatív tanítás-tanulás módszerein keresztül.

 

Tanulóink együtt munkálkodtak az „európai osztályban” külföldi társaikkal, alkalmanként pedig integrálódtak a francia osztályokba. A kísérő tanárok órákat tartottak a francia iskolásoknak: néhány szót, kifejezést a saját nyelvünkből is megismertettünk velük. A La Rochelle városában található hatalmas tengeri akváriumban a tápláléklánccal kapcsolatban végeztünk kísérleteket, illetve interaktív módon „merültünk” a tenger szintje alá. 

Az olasz, a spanyol, a magyar csoport, valamint a francia gyerekek flashmobot mutattak be; a magyar produkció különösen nagy sikert aratott. Sokat sportoltunk: Ringolt, Captain ball-t játszottunk, mi magyarok még egy kupát is nyertünk. Részt vettünk egy jótékonysági váltófutáson is, amelyet a rákellenes küzdelem jegyében rendeztek.

A francia szülők tengerparti pikniket is rendeztek nekünk. A tengerparton strandröplabdáztunk, kagylókat is gyűjtöttünk. A polgármesteri hivatalban is fogadtak bennünket, még a képviselők irodájába is bekukkantottunk. A halpiac hatalmas élmény volt, a bátrabbak kipróbálhatták, milyen íze van az osztrigának. A hetet egy fergeteges halloweenparti zárta. Szombaton, a hazautazás napján a csoport még ellátogatott a csodálatos Eiffel-toronyhoz.  Az iskola aulájában jelenleg is megtekinthető egy kiállítás a franciaországi élményeinkről. Az utazáson résztvevő tanulóink pedig személyes beszámolókat fognak tartani a 2-6. osztályos diáktársaik számára.

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Kimeneti mérések lezárásához kapcsolódó adatok megküldésének határideje a Hivatal részére

30.
NOV.

Bemeneti mérések ideje (szövegértés-matematika-természettudomány-nyelvek)

30.
NOV.

Kimeneti mérés adatainak megküldése

30.
NOV.

11. évfolyam kimeneti mérés adatszolgáltatás

30.
NOV.

Tanfelügyeleti ellenőrzés teendőinek megszervezése, rögzítése - OH honlap. Dokumentum feltöltés: Ped.prog., Szmsz, Házirend.

30.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE