TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Erasmuson innen és túl, avagy a Cserepka Iskola Erasmus+ tanár továbbképzései

2021. 09. 06. 15:10 | HÍREK

Iskolánk 2020-ban sikeresen pályázott a köznevelési intézmények mobilitására kiírt Erasmus+ programban. A pályázati anyagunk a "SMART Tanítás és Tanulás a Cserepkasuliban" címet kapta, melynek elsődleges célja, hogy nemzetközi környezetben támogassa tanáraink és más területen dolgozó munkatársaink szakmai fejlődését.

 

Iskolánkat a támogatott 104 általános iskola és középiskola közül harmadikként rangsorolták. Az elnyert pályázati összeg 25 022 Euro volt, 11 kolléga vehetett részt külföldi tanítást-tanulást segítő kurzusokon.

A pandémia az utazások ütemezését is megváltoztatta, ez év nyarán összesen kilenc mobilitás valósult meg (Barcelonában, Máltán, Dublinban, Bécsben, Firenzében és Nizzában jártak munkatársaink, pedagógusaink), illetve egy-egy kolléga a tervek szerint még ebben a naptári évben utazik Máltára és Görögországba.

Módszertani megújuláson, innovatív technikákon, új eszközön és ötleteken túl sok-sok kedves, támogató, külföldi kollégával „lettünk gazdagabbak”.

Néhány rövid gondolat beszámolóként az élményekből:

  • „Az alkotás szabadságát nyugodt, nyitott lélekkel megtapasztalni a lelkünk felszabadítását és gyógyítását jelenti, és ez mindenkinek jó!” (Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond/ Jegenyés Jusztina/Firenze)
  • „A kurzus megerősített abban, hogy jól csináljuk, csinálom a kisiskolások angol nyelv oktatását, mert bizony csak így lehet, mókán és játékon keresztül..." (Learning fun and games/ Tóthné F. Andrea/Málta)
  • „Sok hasznos elméleti tudást kaptam, még több gyakorlatot, feladatot, amit felhasználhatok, beépíthetek az angol, földrajz és civilizáció tanórákba. Sok ötletet hallottam a csoporttársaktól is." (CLIL (Content and Language Integrated Learning) — Learn the use of English, use English to learn/ Kutyifa Kinga/ Dublin)
  • „Mobilapplikációk és kulturális csemegék: Bécs feltérképezése okostelefonnal, avagy hogyan tegyük élővé és izgalmassá a (német) nyelvtanítást, kíváncsian és a diákokat is kíváncsivá téve." (Wien erleben: online und offline/ Szalai Beatrix/Bécs)

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szüreti mulattság / csládi egészségnap

29.
SZEPT.

Néptánc, Sport Manó fogl. tehetségműhelyek beindítása

29.
SZEPT.

Mihály-napi vásár az 1-4. évfolyamokon

29.
SZEPT.

Magyar Diáksport Napja

30.
SZEPT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE