TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Erdélyi történelmi emlékhelyek a magyar irodalom tükrében

2018. 07. 10. 13:49 | HÍREK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul! program keretében a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI 7. évfolyamának 36 tanulója  4 kísérőtanárral  2018. május 30-tól június 2-ig Erdélybe utazhatott egy tanulmányi kirándulás keretében.


A Határtalanul! pályázaton 1.364.437 Ft-ot nyert az iskolánk az Erdélyi történelmi emlékhelyek a magyar irodalom tükrében kirándulásra. A pályázati lehetőséggel olyan gyermekek előtt is alkalom adódott a trianoni béke után Romániához csatolt Partium és Erdély híres történelmi és irodalmi emlékhelyeinek felkeresésére, a külhoni magyarsággal való személyes találkozásra, akiknek családja ezt az utazást önerőből nem tudta volna finanszírozni. A  kirándulást alapos felkészülés előzte meg, 3 előkészítő óra és vetélkedő keretében.

A felkészülési időszakban vendégeink voltak a Hazajárók csapatának tagjai, felszállhattunk az Arany-buszra, a  Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítására. A Nagyszalonta – Nagyvárad – Királyhágó – Csucsa – Körösfő – Torockó -Torda – Kolozsvár – Nagyenyed – Marosszentimre – Gyulafehérvár – Alkenyér – Vajdahunyad – Déva – Arad útvonalon Arany Jánoshoz, Ady Endréhez, Szent Lászlóhoz, Vasvári Pálhoz, Bethlen Gáborhoz, Hunyadi Mátyáshoz, Hunyadi Jánoshoz, Reményik Sándorhoz, Kinizsi Pálhoz, az aradi vértanúkhoz kapcsolódva verseltünk, énekeltünk, még trombitaszó is felharsant. Többször volt alkalmunk a határon túl szakadt magyarság vendégszeretetét, kedvességét, segítőkészségét tapasztalni. A velük való találkozások alkalmával minden pillanatban éreztük, örülnek nekünk, szívesen látnak bennünket.

Azzal a céllal indultunk  útnak, hogy a gyerekeinknek bepillantást nyerhessenek a külhoni magyarság mindennapjaiba, megismerjék Erdély történelmét, természeti  szépségét,   kultúráját és jelenét. A kirándulás során többekben megfogalmazódott: olyan, mintha otthon lennénk, csak nálunk nincsenek hegyek. Sokan így búcsúztak: ide még biztosan visszatérek, akár ma elindulnék.

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

„Muzsikáljunk együtt”- kamarahangverseny + képzőművészeti kiállítás, néptánc bemutató

29.
MÁRC.

Osztályozóvizsga szóbeli 11. évf. előrehozott érettségihez.

30.
MÁRC.

3. szülői értekezlet – végzős évfolyamok számára

30.
MÁRC.

Megemlékezés: Virágvasárnap.

30.
MÁRC.

Szabó Balázs dicsőítése/rendkívüli osztályfőnöki óra

30.
MÁRC.

Húsvéti istentisztelet - tervezett időpont

30.
MÁRC.

"Beszámoltató írásbeli vizsgák – Erasmus+ hazaérkezettek"

31.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE