TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Értékes barangolás vetélkedőn kettős siker

2024. 04. 12. 09:09 | HÍREK

Az Értékes barangolás elnevezésű vetélkedő Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei döntőjének idén a Vármegyeháza Bessenyei Nagyterme adott otthont. Két kategóriában hirdettek győztest: az általános iskolások közül a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola tanulói, a középiskolás kategóriában a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola diákjai képviselik vármegyénket az országos döntőben.

A jelentős eseményt két elődöntő előzte meg: elsőként egy online versenyforduló feladatainak megoldása várta a több mint 60 jelentkező csapatot. A legjobban teljesítő 9 csapat kvalifikálta magát a középdöntőbe, majd a legeredményesebb 3 csoport vehetett részt a megyei értéktár és a hungarikumok kincseiről szóló döntőn, ahol a feladatok nagyon összetettek voltak. Jól mérték a lexikális tudást, az összetett gondolkodás kompetenciáját, de a kreativitást is. Ez utóbbira különösen az előzetesen kiadott lapbook készítésénél volt szükség. A projektfeladat témájaként csapatunk a Vásárosnaményi Települési Értéktárból hódító útjára induló nemzeti értéket választotta, a Felső-Tisza-vidéki keresztszemes hímzést, mely mára a hungarikumok sorát gazdagítja. A tanulók egy társasjáték elkészítésével mutatták be ezen érték sokszínűségét, szépségét.

A fárasztó, de élményekben gazdag, közel kétórás vetélkedő megmutatta a diákok számára: érdemes tanulni, készülni, energiát fektetni a munkába. A felkészülés folyamán a következő mottó inspirálta a lónyays fiatalokat:

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg, nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket” (Sebő Ferenc)

Szívből gratulálunk a Juhász Olívia Johanna, Lechner Noémi, Nagy Kristóf és Harsányi Roland 10. évfolyamos technikum tanulók alkotta csapatnak!

Hálásan köszönjük Badakné Péter Ildikó tanárnő felkészítő, koordináló tevékenységét! Kívánjuk, hogy a sok-sok befektetett munka és energia az országos döntőben tovább gyümölcsözzön!

A versenyről készített rövid összefoglaló az alábbi linkről elérhető: https://youtu.be/IiYbpzFSFm4

Májer Ibolya

igazgató

Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizika / vizuális kultúra érettségi

22.
MÁJ.

A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Tavaszi kirándulás

22.
MÁJ.

Döntés a rendkívüli felvételi eljárásban

22.
MÁJ.

A 2024. május 22-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Épületgépész technikus - írásbeli vizsga 10:00 óra (OKJ)

22.
MÁJ.

Töri vetélkedő eredményhirdetés

22.
MÁJ.

Mozgókép és média érettségi

23.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE