TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

És újra Portugália…az Illéssy Tagiskolánk tanulóival

2022. 09. 07. 11:16 | HÍREK

Iskolánk 2020-ban sikeres Erasmus+ pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően több éven keresztül, tanulócsoportjaink heteket tölthettek Portugáliában. Ezen a nyáron 8 diákunk nyári szakmai gyakorlaton vehetett részt a portugál partnerünknél (EDUPLUS European Centre For Education And Skills Develepment, LDA). Tanulóink Bragában töltötték a kéthetes szakmai gyakorlatot, 2022. július 31. és augusztus 13. között.

Az utazás minden pillanata tele volt izgalommal, várakozással, csodálkozással és tapasztalással. Diákjaink először ülhettek repülőn, és az óceán habjai közt is először mártózhattak meg. Ez a két hét jelentett történelmi, gasztronómiai és kulturális felfedezést is.

Az illéssys vendéglátásszervező tanulók 3 kisebb-nagyobb étteremben teljesítették a gyakorlati idejüket, pincér-, illetve szakácstanulóként. Megismerkedtek új ízekkel, alapanyagokkal, konyhai eljárásokkal. Kóstoltak helyi jellegzetes ételeket, édességeket, gyümölcsöket. A munka során angol nyelvtudásukat is fejlesztették, és a vendéglátóinknak köszönhetően a portugál nyelvvel is megismerkedhettek.

A városnézések, szabadidős programok tették teljessé e két hetet. Mivel a történelmi belvárosban volt a szállásunk, mediterrán életérzés járt át bennünket minden alkalommal, amikor felfedezésre indultunk a gyakorlatok után. Az éjszaka is nyüzsgő város hangulatát a helyi fesztiválok mutatták meg. A profi szervezésnek köszönhetően megismertük Braga nevezetességeit, ellátogattunk Guimaraes, Ponte de Lima festői utcáira, a Portóban töltött nap alkalmával hajózhattunk a gyönyörű Douro folyón, majd libegő segítségével a város fölé emelkedtünk. Feledhetetlen 2 napot töltöttünk az óceán partján is, ahol még szörfdeszkára is pattanhattak az alföldi diákok.

Személyes és szakmai élményekkel gazdagodva tértünk haza!

Köszönetünket fejezzük ki e (nem csak) szakmai program létrejöttében szerepet vállalt pályázatíró iskolavezetésnek, pedagógusoknak! Külön köszönet Tóth László igazgatóhelyettes úrnak, aki végig segített minket a 2 hét alatt a hátországból!

És köszönet a diákoknak, akik Illéssyshez méltóan képviselték iskolánkat és a magyar diákokat!

                                                                        Obrigado Portugál!!!

 

Keserűné Ébner Tünde

kísérő pedagógus

Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola,

Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szüreti mulattság / csládi egészségnap

29.
SZEPT.

Néptánc, Sport Manó fogl. tehetségműhelyek beindítása

29.
SZEPT.

Mihály-napi vásár az 1-4. évfolyamokon

29.
SZEPT.

Magyar Diáksport Napja

30.
SZEPT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE