TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Eseménykavalkád a nyíradonyi Kölcsey Baptista Iskolánkban

2022. 11. 03. 13:42 | HÍREK

Várostörténeti vetélkedő a Kölcseyben - Nyíradony 30’

 

Nyíradony település várossá válásának 30. évfordulójára emlékeztek a Kölcseyben. Segédanyagok (várostérkép, sétálófüzet és várostörténeti könyv, valamint az internet megfelelő felületei) felhasználásával a szövegértés és a szövegalkotás gyakorlása, az íráskészség fejlesztése, a településünk múltjának és jelenének megismerése volt a cél. A közös sétával kiváló lehetőséget biztosítottunk az osztályok közösségének további formálásához, a nevezetességek felkeresése közben.

A délutánra szervezett vetélkedő megvalósításával (Városismereti TOTÓ, Általános kérdések, Azonnali válaszok az internet segítségével), az osztályok csapatai számot adhattak megszerzett tudásukról.

Örömünkre szolgált, hogy több osztályfőnök is jelezte, hogy a városismereti sétát nagyon élvezték a gyerekek, főleg azok, akik ebben az évben jártak először Nyíradonyban.

Csíszár Antalné pedagógus

 

 

A Hajdú Hagyományok Nyomában Nyíradonyban

Murcis Krumpli fesztivál 2022                                                                                   

Még alig szólalt meg a reggeli kakas, már szőlővesszőkkel és szőlőfürtökkel, különböző színes termésekkel, valamint borostyánokkal díszítettük a sátor oszlopait. Szorgos kezek vágták, tartották, csavarták, majd drótozták, kötözték a díszítőelemeket. Fél óra elteltével különböző színű és formájú tökök, kukorica, patisszon, szőlő, dió és egyéb termések, színes levelek díszítették a képzeletbeli bejárat mindkét oldalát, majd felkerült a felírás is, mely jelezte, hogy a Kölcsey-s sátornál áll a látogató, az érdeklődő. Néhány kolléganő reggelit készített, míg a többiek a déli főétel alapanyagát hámozták, mosták, vagy éppen szeletelték. Minden a krumpliról kellett, hogy szóljon. Szilvás gombóc és cinege, valamint „tormás lapcsánka” készült a Kölcsey gázzsámolyán, miközben a színpadon elkezdődött a fellépők műsora.

A színpad jobb oldalán gyülekeztünk és nagy ovációval fogadtuk a tánccsoport bevonulását, köztük intézményünk diákjait. Boldogan énekelve perdültek-fordultak a lányok, ahogy a koreográfia megkívánta, dobogtak a csizmák, a cipők, lebbentek a szoknyák és a meghajlás után büszkén fogadták a közönség dübörgő tapsát, köztük a mienkét is. Megérkeztek a fogatok versenyének résztvevői, melyeket szintén tapssal köszöntöttek az út mellett állók. Ismét együtt voltunk, örültünk egymásnak és a hol borús, hol napos idő ellenére természetesen jól éreztük magunkat. A nap megkoronázása volt, hogy a zsűri 1. hellyel jutalmazta a kollégák főztjét!

Csiszár Antal pedagógus

 

 

Főhajtással tisztelegtek a nyíradonyi kadétok a hajdúsámsoni köztemetőben

Nagy megtiszteltetés érte a nyíradonyi Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két gimnazista kadét osztályát. Tóth Péter alezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnokának invitálására Hajdúsámsonba utazhattak. Katonai tiszteletadás mellett, vitéz Oláh Sándor díszsírhelyénél hallgathatták meg az I. világháborúban halálmegvető bátorsággal harcoló és parancsnoka megsérülése után, a szakaszát dicsőséges győzelemre vezető őrmester életének történetét, aki érdemei elismeréseként kétszer is átvehette az Arany Vitézségi Érmet. A kadétok főhajtással tisztelegtek sírjának koszorúzásánál és köszönték a parancsnoknak a lehetőséget, ami tovább kovácsolta egységüket.

 


„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.”

Bruno Bettelheim

Iskolánkban nagy hagyománya van a mesemondásnak. Az alsó tagozatos kisdiákok mondhatni „lételeme” a mesevilág. Szeretik, ha átváltozhatnak, beleélik magukat a szereplők életébe. Minden évben a Népmese Napján tisztelgünk a nagy mesemondók, mesegyűjtők előtt. Így történt most is, igaz kicsit később, a betegségek miatt. A diákok igen felkészültek voltak, változatos mesékkel érkeztek. Felkészítő tanáraik: Csige Lászlóné, Kuruczné Nagy Barbara, Pósán Attiláné, Szilágyiné Bodolai Szilvia, Berekszászi Natália és Sósné Juhász Sára.

Sósné Juhász Sára tanítónő

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Év végi zárás a 9-12.évfolyamokon

18.
JÚN.

Év végi osztályozó értekezlet

18.
JÚN.

Tanévzáró osztálykeretben

18.
JÚN.

DÖK nap

18.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

18.
JÚN.

Egészségnap (projektnap)

18.
JÚN.

Legfittebb Széchenyista verseny

18.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE