TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Európa csúcsán a baptista robotika csapat

2022. 06. 06. 15:37 | HÍREK
Június első hetében Portugáliában került megrendezésre a „European RoboCup Junior 2022” elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három Rescue kategóriában képviselte Magyarországot.
A Rescue robotok katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon mentenek áldozatokat. A RoboCup Junior a hagyományos robotika versenyeken jellemző oktatási robotkészleteken túl, a korosztályban érvényes legmagasabb technológiai szint alkalmazására serkenti a résztvevő csapatokat. Az Európa- bajnokság Entry kategóriái lehetőséget biztosítanak a RoboCup Junior világbajnokságon előírt minimális életkornál fiatalabb U14-es versenyzők számára is. Rescue Line Entry U14-es kategóriában Fazekas Kristóf, Tuka Ákos összetételű Sensor csapatunk magabiztos teljesítménnyel, végig az élmezőnyben versenyezve szerezte meg az EB I. helyezést. Rescue Maze Entry U19-es versenyszámban a 12-13 éves Szél Nikolett, Szilágyi Jázmin alkotta Lightning csapat az idősebb korosztállyal is versenyezve III. helyezést ért el. A haladó szintű Rescue Maze ligában a korábban VB ezüst és bronz, EB ezüstérmes 2_Bit nevű csapatunk állt rajthoz. Az ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű egység az EB első futamától, négy napon keresztül vezette a magas színvonalú csapatokból álló mezőny versenyét, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg az Európa- bajnoki címet. A Rescue Maze kategória a junior robotika technológiai csúcsát képviseli. Az európai mezőny színvonalát jelzi, hogy az előző három VB-t európai csapat nyerte. A három csapata eredményei alapján a Rescue kategóriákban a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai a 2022-es Európa-bajnokság legeredményesebb résztvevői voltak. Az elmúlt 10 évben a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 9 db VB, 5 db EB dobogós helyezést ért el. A csapatok felkészítője, mentora Abán Csaba a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.
Gratulálunk a kitűnő eredményhez, és sok sikert kívánunk a nyári világbajnokságon is!
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szüreti mulattság / csládi egészségnap

29.
SZEPT.

Néptánc, Sport Manó fogl. tehetségműhelyek beindítása

29.
SZEPT.

Mihály-napi vásár az 1-4. évfolyamokon

29.
SZEPT.

Magyar Diáksport Napja

30.
SZEPT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE