TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Fenntarthatósági témahét

2017. 05. 19. 11:50 | HÍREK

A téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozata az idén is bekapcsolódott a Fenntarthatósági témahét programjába.


 

A megadott témák óravázlatai alapján az alábbi feladatokat oldották meg a gyerekek elsősorban a környezetismeret, olvasás,rajz tantárgy keretében, ÖKO szakkörön, illetve a délutáni szabad foglalkozások  alatt.

1.téma: Cseppben a tenger

Több osztály is foglalkozott ezzel a témával egész napos projekt keretében. A második évfolyamon az előzetes ismeretek feltérképezésére volt ötletbörze és fürtábra. Ezt követően Lehoczki János: A vizek fohásza című versével ismerkedtek meg, ami nagyon mély hatással volt rájuk. A verset részenként tanulták meg, majd a víz fontosságát szimbolizálva kékbe öltözve egy általuk készített hatalmas akvárium előtt szavalták el. Csapatokban dolgoztak. Csoportnevek voltak a: JÉGCSAP,CSERMELY ,FELHŐ ,HARMAT VÍZCSEPP, DUNA, BALATON . Rejtvényeket fejtettek meg a vízvédelemmel kapcsolatosan .

Esőerdő játéknál a vihar közeledését, lecsendesedését játszották el, melyet szintén nagyon élveztek a gyerekek. A varázslatos iskolabusszal pedig „Vízország”-ba utaztak el, ahol egy nagyon érdekes, tanulságos filmet néztek meg.

A negyedik osztályosok a Felszínformák témakörébe építették be a feladatokat illetve összekötötték a Duna és a Tisza című versek elemzésével.  Csoportmunkában plakátokat készítettek az édesvízkincs védelmére. A nap végén az újfehértói uszodában a mell-és hátúszást gyakorolták.

2. téma: Mondd, szereted az állatokat?

A harmadik évfolyam olvasás órán az ismeretközlő szövegek témakörében feldolgozta a Süncsalád című szöveget. Mindenki felhozhatta otthoni kedvenc állatkáját, melyről egy kérdőívet is kitöltöttek. Beszámoltak arról, hogy hogyan gondozzák, majd az állatsimogatás következett. Rajzóra keretében pedig kedvenc állatkáikat festették meg. Foglalkoztak Rónay György: Mondd, szereted az állatokat? című versével is. Az első évfolyamon „Egy kiscica vagy, aki gazdit keres” című szerepjátékkal foglalkoztunk. Az 1.  b osztály bekapcsolódott a Jobb Veled a Világ Alapítvány „Gyújts egy gyertyát a Földért” című programjába. Egységes pólóban, „Tedd boldoggá a Földet!” kitűzőben, gyertyával énekeltek együtt az OSCAR-díjas Mindenki című film gyerekkórusával: „Legyünk a jel, a reménység, kik változást hozunk!”

Iván Ildikó

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE