TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Három hét alatt a föld körül” István Király Iskolánkkal

2022. 12. 06. 13:47 | HÍREK

 

„Az utazás szikrát gyújt a képzeletünkben, táplálja a kíváncsiságunkat, és emlékeztet minket arra, hogy milyen csodákat rejtenek a mindennapok.” (Deborah Lloyd)

 

A „Három hét alatt a Föld körül” elnevezésű projekt soránegy hihetetlenül izgalmas utazásban volt részük a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak. A három hetet meghaladó események során megismerkedtek bolygónk kontinenseivel, tájaival, állat- és növényvilágával, bepillantást nyertek más népek életébe.

Az évfolyamok egy-egy földrész országaival, földrajzi adottságaival, történelmével, az ott élő emberek kultúrájával foglalkoztak.

Földünk sokszínűségét a tanítási órák érdekes, változatos, olykor humoros feladatain keresztül ismerhették meg a gyerekek.

Különösen izgalmasnak ígérkeztek és maradandó élményt nyújtottak a délutáni rendezvényeink.

Az „Ízek, illatok, fűszerek” elnevezésű nagysikerű foglalkozásunk a gasztronómia világába vezette a gyerekeket, melynek során a megismert földrész egy-egy jellegzetes ételét készítette el valamennyi osztály.

„Játékra fel!” Ezzel a felkiáltással invitáltuk a lelkes mozogni vágyókat egy új labdajáték elsajátítására. A gyerekek Észak-Amerika kedvelt játékával, a rögbi szabályaival ismerkedtek meg, majd a csapatok izgalmas csatát vívtak egymással.

Természetesen nem maradhatott el a vetélkedés sem. A „Kontinensek közötti viadal”-on az osztályok négy fordulóban érdekes feladatokat oldottak meg.

A kalandokkal teli „utazás” élményeiről rengeteg fotó készült, melyeket tanulóink, érdekfeszítő előadás keretében mutattak be. Elkészült egy világtérkép is, melyre a földrészekre jellemző szimbólumok, motívumok kerültek fel.

Ez a különleges utazás rengeteg információval, élménnyel gazdagította a gyerekeket. Illatok és ízek nyomában, a kultúrákba való bepillantással, a természeti szépségek látványa során felismerték, hogy Földünk egy csoda, mely megannyi szépséggel, sejtelmességgel, kinccsel rendelkezik. Vigyázzunk rá, amíg lehet!

 

Bajnayné Fodor Irén, Bani Zsuzsanna

                                                           projektvezetők

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Holokauszt napja

25.
FEBR.

Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

25.
FEBR.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

26.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE