TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Három hét alatt a föld körül” István Király Iskolánkkal

2022. 12. 06. 13:47 | HÍREK

 

„Az utazás szikrát gyújt a képzeletünkben, táplálja a kíváncsiságunkat, és emlékeztet minket arra, hogy milyen csodákat rejtenek a mindennapok.” (Deborah Lloyd)

 

A „Három hét alatt a Föld körül” elnevezésű projekt soránegy hihetetlenül izgalmas utazásban volt részük a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak. A három hetet meghaladó események során megismerkedtek bolygónk kontinenseivel, tájaival, állat- és növényvilágával, bepillantást nyertek más népek életébe.

Az évfolyamok egy-egy földrész országaival, földrajzi adottságaival, történelmével, az ott élő emberek kultúrájával foglalkoztak.

Földünk sokszínűségét a tanítási órák érdekes, változatos, olykor humoros feladatain keresztül ismerhették meg a gyerekek.

Különösen izgalmasnak ígérkeztek és maradandó élményt nyújtottak a délutáni rendezvényeink.

Az „Ízek, illatok, fűszerek” elnevezésű nagysikerű foglalkozásunk a gasztronómia világába vezette a gyerekeket, melynek során a megismert földrész egy-egy jellegzetes ételét készítette el valamennyi osztály.

„Játékra fel!” Ezzel a felkiáltással invitáltuk a lelkes mozogni vágyókat egy új labdajáték elsajátítására. A gyerekek Észak-Amerika kedvelt játékával, a rögbi szabályaival ismerkedtek meg, majd a csapatok izgalmas csatát vívtak egymással.

Természetesen nem maradhatott el a vetélkedés sem. A „Kontinensek közötti viadal”-on az osztályok négy fordulóban érdekes feladatokat oldottak meg.

A kalandokkal teli „utazás” élményeiről rengeteg fotó készült, melyeket tanulóink, érdekfeszítő előadás keretében mutattak be. Elkészült egy világtérkép is, melyre a földrészekre jellemző szimbólumok, motívumok kerültek fel.

Ez a különleges utazás rengeteg információval, élménnyel gazdagította a gyerekeket. Illatok és ízek nyomában, a kultúrákba való bepillantással, a természeti szépségek látványa során felismerték, hogy Földünk egy csoda, mely megannyi szépséggel, sejtelmességgel, kinccsel rendelkezik. Vigyázzunk rá, amíg lehet!

 

Bajnayné Fodor Irén, Bani Zsuzsanna

                                                           projektvezetők

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Naplók ellenőrzése

29.
JAN.

Nyílt napok (leendő általános iskolások részére)

30.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet tanítás nélküli munkanap

30.
JAN.

Központi felvételi vizsga eredményéről értesítéskiküldése

30.
JAN.

Félévzáró nevelőtestületi értekezlet

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.

Szülői értekezletek az alsó és felső tagozaton

30.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE