TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

II. Országos Baptista Robotika Találkozó

2022. 05. 05. 14:57 | HÍREK

2019. után immár második alkalommal került sor a Baptista Pedagógiai Intézet és iskolánk, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája közös szervezésében az Országos Baptista Robotika Találkozóra. Sajnos a pandémia miatt az előző két évben nem lehetett találkozókat szervezni, ezért már nagyon várták a robotikás diákok ezt az eseményt, mely lehetőséget ad a szakmai tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre, az azonos érdeklődési körű gyerekek együttműködésére, az ismeretek bővítésére. Idén Kótaj, Nyírbogdány, Kisújszállás és Törökszentmiklós baptista általános iskolásainak, valamint Bodrogról a Bölcsesség Kezdete Oktatási Központ, felekezeti fenntartású intézményének kezdő szintű csapatai vetélkedtek egymással.

A program elején Görömbei Zoltán igazgató úr köszöntötte a vendégeket, köztük Szász Veronikát, a Baptista Szeretetszolgálat Oktatási Intézményfenntartó Központ Dunáninneni területi igazgatóját, Varga Piroskát, a BSZ Oktatási Intézményfenntartó Központ gazdasági igazgatóhelyettesét, Galambosné Halbauer Juditot a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársát, valamint a megjelent baptista intézmények vezetőit, a bemutatókon és a vetélkedőn részt vevő robotikásokat, és az érdeklődő harmadik évfolyamos kölcseys diákokat.

A szakmai program két részből állt:

Robotika bemutatókat láthattunk kisújszállási és törökszentmiklósi diákok részvételével, valamint a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjaitól, akik szintén e két intézmény tanulói:

 • Kossuth 1. osztályos robotikásai (5 fő): Robot programozási bemutató (méhecske, LEGO)
 • Kölcsey középhaladó csoportja (7 fő): Robot szumó bemutató
 • Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata (5 fő)
  • Rescue Line katasztrófa szimulációs robotbemutató. Rescue Maze katasztrófa szimulációs robotbemutató.
  • RGB színérzékelés programozása C alapú programnyelven, változó környezeti tényezők figyelembevételével.
  • CAD szoftverek, és 3D nyomtatás alkalmazása a junior robotikában.
  • Összetett szenzoros érzékelés, gépi látás programozása.

A vetélkedőn 5 intézmény 11 csapatának mintegy 25 kisdiákja mérhette fel tudását. A lényeg a tapasztalatszerzés volt, ezért a csapatok arany, ezüst és bronz minősítést érhettek el, minden kisdiák nyakába került érem. A minősítés eredménye:

Arany minősítés: EV3Team (Törökszentmiklós), Robotok duó (Kisújszállás), Robot team (Törökszentmiklós), NABOK Robot team (Kisújszállás)

Ezüst minősítés: Űrdongók (Kótaj), Bad boys (Törökszentmiklós), Robot vezérek 1. (Nyírbogdány),

Bronz minősítés: Bodrog csapat (Bodrog),  Mikro chip (Törökszentmiklós), Autobotok (Kótaj), Robot vezérek 2. (Nyírbogdány),

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, hiszen a Baptista robotikások családja az ő munkájuk által bővül folyamatosan. A rendezvény szervezésében, a bemutatók előkészítésében pedig köszönjük Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársának, a Baptista Szeretetszolgálat Robotika Csapat vezetőjének munkáját, aki egész év során folyamatosan mentorálja az intézményekben folyó robotika oktatást.

Találkozzunk jövőre is!

Szabó Zoltánné

robotika műhely vezetője 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja, helyi rendezvényekhez kapcsolódó megemlékezés

22.
JÚL.

Biblia tábor

02.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.

Javító,- pótló-, és osztályozóvizsgák

22.
AUG.

Tanárok első munkanapja

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE