X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

II. Országos Baptista Robotika Találkozó

2022. 05. 05. 14:57 | HÍREK

2019. után immár második alkalommal került sor a Baptista Pedagógiai Intézet és iskolánk, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája közös szervezésében az Országos Baptista Robotika Találkozóra. Sajnos a pandémia miatt az előző két évben nem lehetett találkozókat szervezni, ezért már nagyon várták a robotikás diákok ezt az eseményt, mely lehetőséget ad a szakmai tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre, az azonos érdeklődési körű gyerekek együttműködésére, az ismeretek bővítésére. Idén Kótaj, Nyírbogdány, Kisújszállás és Törökszentmiklós baptista általános iskolásainak, valamint Bodrogról a Bölcsesség Kezdete Oktatási Központ, felekezeti fenntartású intézményének kezdő szintű csapatai vetélkedtek egymással.

A program elején Görömbei Zoltán igazgató úr köszöntötte a vendégeket, köztük Szász Veronikát, a Baptista Szeretetszolgálat Oktatási Intézményfenntartó Központ Dunáninneni területi igazgatóját, Varga Piroskát, a BSZ Oktatási Intézményfenntartó Központ gazdasági igazgatóhelyettesét, Galambosné Halbauer Juditot a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársát, valamint a megjelent baptista intézmények vezetőit, a bemutatókon és a vetélkedőn részt vevő robotikásokat, és az érdeklődő harmadik évfolyamos kölcseys diákokat.

A szakmai program két részből állt:

Robotika bemutatókat láthattunk kisújszállási és törökszentmiklósi diákok részvételével, valamint a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjaitól, akik szintén e két intézmény tanulói:

 • Kossuth 1. osztályos robotikásai (5 fő): Robot programozási bemutató (méhecske, LEGO)
 • Kölcsey középhaladó csoportja (7 fő): Robot szumó bemutató
 • Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata (5 fő)
  • Rescue Line katasztrófa szimulációs robotbemutató. Rescue Maze katasztrófa szimulációs robotbemutató.
  • RGB színérzékelés programozása C alapú programnyelven, változó környezeti tényezők figyelembevételével.
  • CAD szoftverek, és 3D nyomtatás alkalmazása a junior robotikában.
  • Összetett szenzoros érzékelés, gépi látás programozása.

A vetélkedőn 5 intézmény 11 csapatának mintegy 25 kisdiákja mérhette fel tudását. A lényeg a tapasztalatszerzés volt, ezért a csapatok arany, ezüst és bronz minősítést érhettek el, minden kisdiák nyakába került érem. A minősítés eredménye:

Arany minősítés: EV3Team (Törökszentmiklós), Robotok duó (Kisújszállás), Robot team (Törökszentmiklós), NABOK Robot team (Kisújszállás)

Ezüst minősítés: Űrdongók (Kótaj), Bad boys (Törökszentmiklós), Robot vezérek 1. (Nyírbogdány),

Bronz minősítés: Bodrog csapat (Bodrog),  Mikro chip (Törökszentmiklós), Autobotok (Kótaj), Robot vezérek 2. (Nyírbogdány),

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, hiszen a Baptista robotikások családja az ő munkájuk által bővül folyamatosan. A rendezvény szervezésében, a bemutatók előkészítésében pedig köszönjük Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársának, a Baptista Szeretetszolgálat Robotika Csapat vezetőjének munkáját, aki egész év során folyamatosan mentorálja az intézményekben folyó robotika oktatást.

Találkozzunk jövőre is!

Szabó Zoltánné

robotika műhely vezetője 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Országos kompetenciamérés

26.
MÁJ.

Felsős osztálykirándulás

26.
MÁJ.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

26.
MÁJ.

Gyermeknapi buszos kirándulás

26.
MÁJ.

Imanap az oktatási Intézményben

26.
MÁJ.

Intézményi Pedagógus nap

26.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE