TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Iskolai táborokkal indult a Zöldliget vakációja

2019. 07. 07. 14:44 | HÍREK

A tanévzáró után több helyszínre, több csoportban indultak táborozni a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Miután a diákok átvették a bizonyítványaikat, másnap már hozzá is láthattak a bőröndök bepakolásához, mert hétfő reggel útnak indultunk. Az ország több pontján, tartalmas, izgalmas programokon vettek részt a gyerekek. Amit mindenki nagyon várt, természetesen a strandolás, a csúszdák, a napfény, a fagyi, a hamburger és a palacsinta sem maradhatott ki! Az alábbi élménybeszámolók bizonyítják, hogy a gyerekek rengeteg élménnyel, feltöltődve érkeztek haza.

A Ceglédre utazó csapat nagy létszámmal, alsósok és felsősök részvételével a Ceglédfürdői Diáktáborba utazott. Az indulás napján ellátogattunk a felsőlajosi Állat-és Szabadidőparkba, ahol az állatkerti séta után a nagy, árnyékos játszótéren „pihenhettünk”.
Az első nap délutánjától az osztályok különböző programokon vettek részt. A majdnem mindennapi strandolás mellett volt ceglédi kirándulás, kalandpark, számháború, kézműves foglalkozás, csónakázás, kertmozi, tábortűz, lovaskocsikázás, sportolási lehetőség. A 2.c, 3.a és 3.c osztályok egy tiszakécskei kiránduláson is részt vettek.

„Három osztály összefogva egy fantasztikus napot Tiszakécskén töltött. Ezen a napon strandoltunk, csúszdáztunk Kerekdombon. Majd az egyik gyermek nagypapájának szervezésében 4 lovasfogattal bejártuk a várost, megnéztük a gyönyörű Tisza kanyart. (Ezúton is köszönjük Dombi Istvánnak és a Lovasegyesület fogatosainak a remek programot.) A visszautat szinte mindenki alvással töltötte kipihenve a nap izgalmait. Este már mindenki a másnapi csúszdaparkot várta. Sziliné Dombi Zsuzsanna”

Köszönjük a nagyszerű tábori szervezést Elbert Tamás kollégánknak! A közel 200 gyermek és a 20 kísérő pedagógus is nagyon jól érezte magát, igazán volt mit kipihenni a hazaérkezés után. Köszönjük, Tamás!

 

5.a és 6.a, Káli tábor, Mindszentkálla

A két osztályból 37 tanuló vett részt, Dani Bianka, Stillné Szabó Zoé és Tári Emese

tanárok kíséretével. Vonattal, majd a tábor kisbuszával utaztunk.

Mivel a tábor hagyományokkal rendelkezik, így már kész programlehetőségek közül

választhattunk. Mindennap kirándultunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén,

kürtőskalácsot készítettünk, batikoltunk, esti programokon, például bátorságpróbán vettünk

részt.

Lehetőségünk volt meglátogatni a Salföldi Majort, a szentbékkállai kőtengert, a Theodora-

forrást Kékkúton, a szigligeti várat, strandoltunk a Balatonnál, számháborúztunk,

vetélkedtünk, és portyáztunk Mindszentkállán.

A táborzáró tábortűznél elbúcsúztunk azoktól a gyerekektől, akik jövőre már nem lesznek

iskolánk tanulói.

Nagyon tartalmas, élményekkel teli héten vagyunk túl. Jól éreztük magunkat.

 

Kabóka Lovas Tanya

68 diák és négy pedagógus indult útnak, nem is olyan messze, hiszen itt a megyében Enying és Lajoskomárom között található az a Lovas tanya, mely öt napig szállásunk, programadónk, s kényelmét tekintve otthonunk volt. Az égiek is minden kegyben részesítettek bennünket, hiszen a fájdalmas kánikula, de az eső is elkerülte e területet.

Igaz a fedett medence minden szélsőségben is használható lett volna, de így minden ránk váró program is a tervek szerint megvalósulhatott. Beszélgettük is egymás között, hogy túlontúl rengeteg az a program mellyel elhalmoztak bennünket, ám érdekességüket, vidámságukat tekintve szükségesek voltak. Délelőtt három, délután három, s még az estéket is betábláztuk. No, volt is alvás éjszaka! S utána, ahogy hallottam, a hétvégén is. J Ha nem kötött játékot szolgáltattunk a gyerekeknek, akkor a lovak simogatása, etetése, vagy éppen a kerékpárok, rollerek, netán a csocsó, billiárd, ping-pong, foci, röplabda, kártya, tollas, arcfestés kötötte le őket. A foglalkozások között azonban szerepelt mindenféle: Méta, Spárta, csapatépítés, szabadulószoba, 1 perc és nyersz, Lajosi túra fagyizással, Enyingi portya, lovaglás, akadálypálya, kerékpáros ügyességi, activity, agyagozás, tavi túra vízibiciklivel, kajakkal és a fantasztikus élményt nyújtó jetski-vel, rókavadászat, rémtúra, csillagvizsgálat, na és a befejező tábortűz.

Szóval valódi pihenés és csapatokat összekovácsoló néhány nap volt ez a két ötödik és egy hatodik osztálynak.                                            Virág néni, Kriszta néni, Gabi néni, Nünü néni

 

 

A nyár még csak most kezdődött! Pihenésre fel! Sok élményt, kellemes kikapcsolódást, feltöltődést kívánunk minden gyermeknek, kollégának!

Bálintné Nagy-Kaszap Ditta

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizika / vizuális kultúra érettségi

22.
MÁJ.

A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Tavaszi kirándulás

22.
MÁJ.

Döntés a rendkívüli felvételi eljárásban

22.
MÁJ.

A 2024. május 22-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.

22.
MÁJ.

Épületgépész technikus - írásbeli vizsga 10:00 óra (OKJ)

22.
MÁJ.

Töri vetélkedő eredményhirdetés

22.
MÁJ.

Mozgókép és média érettségi

23.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE