TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Farkas Gyula-napok Sárosdon

2023. 03. 24. 08:37 | HÍREK

A sárosdi születésű géniusz, Farkas Gyula tevékenysége előtt tisztelegnek iskolanapokkal a helyi alma materben. A Farkas Gyula Baptista Általános Iskola és Óvoda épülete, valamint remények szerint az ott dolgozók, tanulók és oda érkezők lelke ilyenkor kinél kevésbé, kinél jobban, de ünneplőbe öltözik. A programsorozat szerdán megnyitóval vette kezdetét.   

 

Kasosné Berkes Margit igazgató-helyettes köszöntőjében elmondta: ezekben a napokban közel annyi vendéget üdvözölhetnek, mint amennyi a sárosdi tanulók létszáma: mintegy háromszáz gyermeknek igyekeznek felejthetetlenné, élményt adóvá, színessé tenni az események sorát. Ennek érdekében lesz kórustalálkozó, pályaorientációs program, szavaló- és sportverseny, természettudományos megmérettetés, ezekre pedig érkeznek a fővárosból, Székesfehérvárról, Kálozról, Lepsényből, Polgárdiból, Sárkeresztúrról és Seregélyesről is. Sajnos a határon túli testvériskola, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum diákjai és pedagógusai ismét hiányoznak: két évig a járvány, idén a gazdasági helyzet nem teszi lehetővé számukra a részvételt, a személyes találkozást.

Kasosné Berkes Margit hangsúlyozta: Farkas Gyula matematikus, fizikus, tanszékvezető rendkívüli egyetemi tanár személye „legyen példa a gyermekeink előtt, hiszen egy kis település szülötte mert nagyot álmodni, hatalmas kitartással, akarattal, szorgalommal gyarapította tudását és vált világhírű tudóssá, géniusszá!”

Miután a sárosdi gyerekek műsorát hallgathatták és csodálhatták a résztvevők, Boór Ferenc, a Fejér Szövetség elnöke, műegyetemi tudományos munkatárs beszélt a Farkas Gyula-napok keretében megnyitott kiállításról, a magyar tudományos élet nagyságairól, a magyarság múltjáról és legjobb erényeiről. A Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás – amely a Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményeit mutatja be – mintegy 330 személyt és azok alkotásait ismerteti meg nyolcvan tablón. A tárlat legújabb, immár tizennyolcadik Fejér vármegyei állomása lett Sárosd.

Pálfi György egyik kimagasló eredménye a gödöllői, a Széchenyi István Egyetem kezelésébe tartozó híres Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum létrehozása. Már nyugalmazott egyetemi tanárként bővítette ismereteit a magyarországi származású tudósok világraszóló találmányairól és eredményeiről, és alkotta meg lépésről-lépésre kiállítását. Ám hivatástudata tovább hajtotta, ezért nem csupán létrehozta a bemutatót, de nagyon sok általános, közép- és felsőfokú iskolában, múzeumban és művelődési központban, belföldön és külföldön egyaránt szervezte évről-évre a megnyitókat, tartott a magyar géniuszok tiszteletére több tucat emlékezetes és lebilincselő előadást.

A sárosdi alkalmon Spisák Szilvia magyar-történelem szakos tanár hosszan és részletesen szólt azokról a tudósokról, akikre méltán lehetünk büszkék, az értékes tárlatot ő is nyomatékosan a diákok és minden érkező figyelmébe ajánlotta, majd Varjú Mihály jegyző beszélt. A település nevében kijelentette: az önkormányzat bár nem fenntartó, sokrétű módon támogatja, mert sajátjának tekinti az intézményt, hiszen tudják, maradandót alkotnak az ott dolgozó pedagógusok. 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozóvizsgák 9-11.évfolyamokon

01.
JÚN.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

01.
JÚN.

Szülői értekezlet 3.

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Felvételi jogorvoslat vége

01.
JÚN.

Nagycsoportosok búcsúztatása

01.
JÚN.

Osztálykirándulások

01.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE