TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

László titkos receptet visz a versenyre

2016. 02. 17. 15:14 | HÍREK

A kisújszállási Illésy Sándor Baptista Gimnázium szakoktatóját, Tóth Lászlót tanítványai nagy többsége kedveli. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen a tanár úr hatalmas lelkesedéssel oktatja a cukrásztanulókat.

 

– Lehet, hogy el sem hiszi, de teljesen véletlenül lettem cukrász – meséli a Borsnak László. – Felszolgálónak készültem, de csak a cukrászműhelyben volt felvétel. Ma már egyáltalán nem bánom, hogy így történt – mondja a szakoktató, aki nem mindennapi címekkel büszkélkedhet 38 éves korára. Az országos cukrászversenyeken rengeteg ezüst- és bronzérmet szerzett, sőt 2014-ben a luxemburgi cukrász-világbajnokságon az előkelő harmadik helyet hódította el.

 

 

László egyelőre titokban szeretné tartani, hogy mivel is készül a következô sza­kácsolimpiára. – Annyit elárulhatok, hogy én nem karamellel dolgozom, hanem tragant anyaggal. Ez porcukorból, zselatinból és vízből áll. A karamellhez képest az a jelentős hátránya, hogy nem lehet visszamelegíteni, ha eltörik, akkor vége. Olyan, mint a porcelán. De pont ezt szeretem benne. Kiválóan fúrható, faragható, sőt csiszolható is. Frissen olyan íze van, mint a cukornak, bár kemény. A diákjaim közül sokan szeretik – mondja a 12 éve házas László, aki a tízéves Kristóf és a nyolcéves Dominik apja.

 

 

Vonzalmát jól mutatja, hogy otthon sem neje tüsténkedik a konyhában. – Nálunk az én birodalmam a konyha. A nagy kedvencem a somlói galuska – árulja el László, aki az októberben, Németországban sorra kerülő olimpián már akkor boldog lenne, ha 15 ezer induló közül az első ezerben végezne.

 

Huszti Zoltán

 

A cikk a borsonline.hu oldalon jelent meg.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.

Javító,- pótló-, és osztályozóvizsgák

22.
AUG.

Tanárok első munkanapja

22.
AUG.

Nevelési év záró-nyitó értekezlet

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE