X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Legyenek gyógynövény alapú teák az iskolában!

2021. 11. 30. 10:18 | HÍREK

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola híres arról, hogy rendkívüli kezdeményezések színhelye. Ismét egy ilyen kezdődött el tegnap.

Az oktatási intézményben már hosszú ideje a tanítás mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek testi és lelki fejlődésére, egészségi állapotára. E gyökerekből fakadóan fontos számukra a fenntarthatóságra, a természet és a környezet védelmére történő nevelés: nem véletlen, hogy az intézmény 2013 óta az Örökös Ökoiskola címét viselheti.

– Mivel a hagyományok megőrzése, ápolása, a természet szeretetének, az egészséges életmód szemléletének terjesztése alapfeladataink közé tartozik, kézenfekvő volt a gondolat, hogy próbára tegyük magunkat a gyógynövények világában is – mondta Sajtos József igazgató. – E cél érdekében az iskolai büféből száműztük a cukros üdítők nagy részét és a chipseket, előtérbe kerültek a saláták, a gyümölcsök, a teljes kiörlésű és a magvas termékek. Azt szeretnénk, hogy ezután a gyógynövényekből készített teák mindennaposak legyenek nálunk. Főként az immunerősítésre és az aktuális, légúti panaszokkal járó egészségügyi problémákra figyelnénk oda jobban.

Mindez egy átfogó egészségnevelési program része náluk, amelynek keretein belül az egészséges táplálkozással, az elhízás veszélyeivel, megelőzésével, a mozgás fontosságával, a mentális egészséggel, a szülői mintával, egyéb, gyerekeket érintő problémákkal foglalkoznak majd. Tervezik, hogy az iskola honlapján indítanak egy gyógynövényes „kisokost”, de szerveznek előadásokat, gyakorlati foglalkozást. Az sem elhanyagolható célkitűzés, hogy a tantárgyi keretek között kapna helyet a gyógynövények használatának fontossága. És mivel az iskola gondozza a helyi Tájházat, és annak udvarán már évek óta tervezik Szarvas József színművész ötlete nyomán egy Tündérkert létrehozását, annak részét képezné egy gyógynövényes kert megvalósítása is.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Félévi tantestületi értekezlet

31.
JAN.

Szülői értekezletek

31.
JAN.

Tavaszváró mackóhét

31.
JAN.

Egészséghét

31.
JAN.

Szülői értekezlet 1-4. évfolyamon

31.
JAN.

Továbbtanulás, tankönyvrendelés

31.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE