X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Lónyay-hét rendezvénysorozat

2022. 03. 31. 09:26 | HÍREK

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola névadó ünnepségére 2002. április 18-án került sor az intézményben. E jeles eseményt követően minden évben az ún. Lónyay-hét rendezvénysorozat programjaival tiszteleg az iskolaközösség a névadó emléke előtt.

2022-ben különös jelentőséggel bírt az eseménysorozat, hiszen gróf Lónyay Menyhért 200 éve, 1822. január 06-án született Nagylónyán.

A Lónyay-hét ebben az évben is lehetőséget adott a hagyományok ápolására a tanulóknak és az oktatóknak egyaránt.

Hétfőn délután a 9. és 10. évfolyamos osztályok 3 fős csapatai egy jó hangulatú, játékos vetélkedő keretében mérték össze gróf Lónyay Menyhért életútjával kapcsolatos tudásukat, ismereteiket.

Szerdán, szintén a 9. és 10. évfolyamos osztályok képviselői Lónyára utaztak, ahol a Lónyay család kriptájában az emlékbeszédíró pályázat győztesének szónoklatával emlékeztek a névadóra, majd sírjánál elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

A hagyományápolás mellett új elemek is megjelentek a Lónyay-hét programjában. Hétfőn és kedden több osztály múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt a Beregi Múzeumban, ahol Filepné Kiss Renáta történész – egykori tanítvány – a Lónyay család és kora témakörben tartott értékes előadást a fiataloknak. Majd az elhangzott információk alapján egy okostelefonos alkalmazás használatával kvízkérdésekre válaszoltak a tanulók.

Egy másik új elem a Lónyay emlékek megidézésében a humán munkaközösség által meghirdetett alkotói pályázati felhívás. A tanulók három kategóriában készíthették el alkotásaikat: Lónyay fotón, Lónyay képen és Lónyay digitális technikával.

A képekből, fotókból, szófelhőkből és képregényekből készített kiállítást az érdeklődők az iskola aulájában tekinthetik meg. Egy kisfilm is készült, amely az iskola honlapján és Facebook oldalán lesz elérhető.

A Lónyay-hét kiemelkedő programja a csütörtöki ünnepi megemlékezés volt, amely Vásárosnamény Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg. Az ünnepség az iskolazászló fogadásával és a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd az intézményvezető köszöntötte a meghívott vendégeket és az iskolaközösség jelenlévő tagjait. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a fenntartó képviseletében szólt az ünnepség résztvevőihez, majd Kreknyák József Nataniel 10.f osztályos tanuló Dér István: Hallgatnak a lombok című versét szavalta el. Ünnepi beszédet mondott Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, majd az iskola tanulói a névadó születésének 200. évfordulója alkalmából emlékszalagot helyeztek az iskolazászlóra. Tóth Lajos nyugalmazott címzetes igazgató úr pedig megidézte az iskola névadásának körülményeit, a 20 évvel korábbi történéseket.

Az ünnepség az iskola bejáratánál lévő domborműnél folytatódott. Filep Sándor polgármester úr avatóbeszédét követően, az intézményvezető és a városvezető leleplezte az új emléktáblát, amely gróf Lónyay Menyhért pénzügyminiszter, miniszterelnök és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke emlékét örökíti meg születésének 200. évfordulóján. Majd Szólláth Imre baptista lelkész úr, áldást kért az iskola tanulóinak és dolgozóinak további életútjára.

Az ünnepi megemlékezés koszorúzással és a Szózat eléneklésével fejeződött be. A rendezvény folyamán a Pénzügyőr Zenekar tagjai több alkalommal színesítették játékukkal a díszünnepséget, mellyel hozzájárultak a megemlékezés emelkedett hangulatához.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Országos kompetenciamérés

26.
MÁJ.

Felsős osztálykirándulás

26.
MÁJ.

Belső vizsga 9/kny évfolyam

26.
MÁJ.

Gyermeknapi buszos kirándulás

26.
MÁJ.

Imanap az oktatási Intézményben

26.
MÁJ.

Intézményi Pedagógus nap

26.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE