TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Madárbarát Iskola lett a Kölcsey Ferenc Általános Iskola

2022. 07. 13. 14:11 | HÍREK

Az MME Madárbarát kert programjának célja a mindennapi madárvédelem, és más állatfajok védelmi lehetőségeinek bemutatása és a lakosság minél szélesebb körének bevonása. A Madárbarát iskola alprogram a madárvédelem mellett egyedülállóan jó lehetőségeket kínál az iskola környezeti nevelési programjának bővítéséhez.

Iskolánk júniusban kapta meg a Madárbarát Iskola címet. Az iskola udvarán eddig 3 madárodút helyeztünk ki, amelyek fészkelési lehetőséget biztosítanak a környékbeli kismadaraknak. A későbbiekben az oduk számát növelni szeretnénk, folyamatosan figyelve a madarak igényeit, és az iskolaudvar nyújtotta lehetőségeket.

Évtizedek óta végezzük a madarak téli etetését. 12 éve, mikor befejeződött iskolánk felújítása, a molnárfecskék elkezdtek fészkeket építeni az ablakokba, azóta folyamatos a fecskepelenkák kihelyezése, és takarítása. Abban az időben helyeztük ki az első ragadozómadár sziluetteket is, hogy a madarak ne repüljenek az ablaküvegnek. A madáritatónk még csak egy éve került kihelyezésre, azóta viszont a víz cseréje rendszeres és folyamatos.

Fontosak ezek a tevékenységek, hiszen iskolánk környékén sok madárfajt figyeltünk meg (feketerigó, sárgarigó, zöldike, őszapó, tengelic, széncinege, kék cinege, molnárfecske, balkáni gerle, örvös galamb, mezei veréb, házi veréb, nagy fakopáncs), melyeknek szükségük van a gondoskodásra és a védelemre, cserébe a gyerekekkel együtt csodálhatjuk őket egész éven át.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.

Javító,- pótló-, és osztályozóvizsgák

22.
AUG.

Tanárok első munkanapja

22.
AUG.

Nevelési év záró-nyitó értekezlet

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE