TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Már zsebükben van az állásajánlat

2016. 06. 07. 09:55 | HÍREK
2016. június 4. Daróczi Erzsébet
 
Kisújszállás - Ötödik éve már, hogy a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola és a város vezetése – a szakmai vizsgák után – ünnepélyes keretek között adja át a fiatal szakembereknek a megérdemelt szakmunkás-bizonyítványt. A minap a városháza dísztermében nyolcvanegyen vették át bizonyítványukat, s mellé kilencen azonnali állásajánlatukat.

– Szeretek emberekkel foglalkozni, ezért választottam a pincérszakmát. Jó érzés, amikor segíthetek egy határozatlan vendégnek választani az étlapról egy finom ételt, s ő elégedetten távozik. Felelősségteljes a mi szakmánk, de nagyon sok szépsége is van. Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, de felkészültem. Most, hogy végeztem, én is kaptam állásajánlatot gyakorlati oktatómtól, de nem fogadtam el, mert szeretnék leérettségizni, így maradok tovább az iskolában. Az is lehet, hogy még másik szakmát is tanulok – mondta a kisújszállási Bogdán Kinga.
A gépi forgácsolók közül öten állást is kaptak volt gyakorlati helyüktől, a Borsodi Műhelytől. A fiúk hétfőn már Győrben kezdenek.
– Hosszú távú terveim között gépészmérnök vagy villamosmérnök diploma szerepel. Ez az iskola remek alapot adott hozzá – állítja Lévai Richárd. – Véleményem szerint nem lehet valaki jó mérnök, ha nincs előtte pár év kétkezi munkával végzett szakmai tapasztalat. Örülök, hogy ezt a munkalehetőséget megkaptam.
 
Most egyik szeme sír, a másik nevet, de elképesztően várom a munkakezdést. Jó érzés volt az ünnepségen búcsúzni a többiek nevében, láttam, hogy édesapám mennyire büszke rám. Remélem, tíz év múlva legalább egy, vagy akár két diplomám is lesz.
A túrkevei Gyenge Gergő szintén Győrbe költözik.
– Nagyon jó érzés, hogy elismertek és álláslehetőséget kaptam. Nagyon várom, de izgulok is, hiszen új kihívások elé nézek. A költözéstől kicsit félek, de remélem nem lesz gond, hiszen osztálytársaimmal megyek, ismerjük egymást. A műhelyben a gyakorlatokon egyedi gyártásban voltunk, nem találkoztunk két egyforma alkatrésszel, így mindig tudtak nekünk a szakemberek újat mutatni. Szeretném magam Győrben is képezni, a többit a sors hozza majd. Végtelenül boldog vagyok, hogy hétfőtől dolgozó ember leszek – vallja be Gergő.
 
 
Mindannyian kaptak állást is, a fiúk, Váradi István, Gyenge Gergő és Lévai Richárd elfogadták, Bognár Kinga marad az iskolában, mert szeretne leérettségizni FOTÓ: Daróczi Erzsébet
 
Az ecsegfalvai Váradi István szakácsként végzett.
– Az iskolában megszerettem a szakmát és megtanultam főzni is. A bizonyítvány mellé Horváth Ferenc tanár úrtól kaptam állást, ami nagyon jóérzés. Először csak magamnak szerettem volna bizonyítani, aztán szüleimnek és az oktatómnak. Szeretnék esti tagozaton leérettségizni. Most zsebemben az állással felszabadultabb vagyok, nyugodtabban alszom. Közvetlen vagyok az emberekkel, jól megértem magam mindenkivel, így remélem a munkám során sem lesz gondom. Szeretnék mindent megtanulni a szakmáról – jelenti ki István.

 Elismerések a pedagógusnapra
 

Balog Zoltán, az oktatásért felelős miniszter a pedagógusnap alkalmából több évtizedes, kiemelkedő oktató-nevelő munkájuk elismeréseként Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola nevelőtestületét. A szakmunkásavatón Illéssy-díjat adott át Demeter Jánosné kuratóriumi elnök és Toldi Attila igazgató Horváth Ferenc mesterszakácsnak a vendéglátóipari szakképzésben kifejtett munkája és pedagógusi tevékenysége elismeréseként és Radics Zoltán matematika - testnevelés szakos tanárnak, aki 1989 óta dolgozik az iskolában és eredményesen irányítja a sporttevékenységet is.


 Az írás a www.szoljon.hu oldalon jelent meg.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tantestületi kirándulás

29.
JÚN.

Igazgatói beszámoló elküldése fenntartónak

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

HANG SZÍN TÉR 2.0 - Alkotótábor

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

30.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE