TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

NAGYHALÁSZBÓL SRI LANKÁRA ÉS LIBANONBA - A FÉL VILÁGON KERESZTÜL

2014. 11. 20. 15:30 | HÍREK

Nem akármilyen lehetőségek nyíltak meg a Csuha Antal Baptista Általános Iskolában a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően, ezekről más sokszor hírt adtunk, de a legújabb hírek szerint ketten máris túlmentek minden határon. Szó szerint. Bódi Kálmán, hatodik osztályos tanuló például Sri Lankán, azaz Távol-Keleten járt a minap.

 

Honnan jött számodra ez a lehetőség?

A Csuha Csillagai gálán látta táncomat Szenczi Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője, és akkor jutalomképpen megígérte, hogy magával visz engem egy jószolgálati útjára. Először úgy volt, hogy Texasba megyünk, de végül Ázsiába utaztunk. Tíz éve pusztított ott a cunami, a szeretetszolgálat pedig óvodát és egy árvaházat épített ott a helyiek számára.

 

Hogyan utaztál el oda?

Petró László igazgató úr kocsival elvitt a pesti repülőtérre, onnan Isztambulba repültünk, ott átszálltunk Sri Lanka felé. Sokan kérdezik, de nem féltem a repülőben.

 

Milyen volt Ázsia?

Láttam szép lányokat! - nevet fel Kálmán. - Fürödtünk a tengerben, egy alkalommal egy hatalmas, kétméteres teknősbékával is. Elsőnek megijedtem, de aztán nem féltem. Etettem elefántot is, dinnyével és banánnal kínáltam, másztam pálmafára és banánfára. Három pesti középiskolás srác is velünk tartott, ők középiskolások. Voltunk boltokban is, az ottani gyerekeknek vettünk táskát, ceruzát. Hatalmas ott a szegénység. Sokkal nagyobb, mint Halászban, sokkal nagyobb, mint Tiszarádon!

 

Hallom, adakoztál is.

Szenczi Sándortól kaptam zsebpénzt, ahány szegényt láttam, mindnek adtam belőle. Annyira megsajnáltam őket, hogy sírtam is. Mi egyébként szép szállodákban, jó körülmények között éltünk, de csapvizet nem ihattunk a fertőzésveszély miatt. Az ottani gyerekekkel is beszélhettem, tolmács és főleg mutogatás segítségével. Sokan tudnak ott angolul. Táncoltam is, ez nagyon tetszett nekik, és ők is adtak műsort tiszteletünkre, táncoltak, daloltak. Vezettem tutut is, ez a háromkerekű kiskocsi arrafelé.

 

Megváltoztál az utazás alatt?

Láttam az igazi szegénységet, nagyon megszántam őket. Sándor azt kérte tőlem, hogy járjam ki az általános iskolát, szerezzek jogsit, hogy előrébb juthassak az életben, Megkértem a néptáncos tanárt, Kovács Viktor tanár urat is, hogy foglalkozzon velem a továbbiakban.

Nemcsak Kálmán tett nagy utat a közelmúltban a nagyhalászi iskolából – ez azonban egy másik történet. Természetesen hamarosan erről is beszámolunk…


A GALÉRIA ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!


BACSKAI J.

Forrás: web.nagyhalasz.hu

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE