TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus a Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában

2022. 10. 10. 11:25 | HÍREK

Örömmel adok hírt arról, hogy az idén augusztusban nagy sikerű nemzetközi vonós tábort tartottunk Kisújszálláson. Az oktatás helyszíneit több intézmény biztosította példás összefogással. A csoportos óráknak a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola-, az egyéni óráknak pedig a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet. A tanárképzés és a hangversenyek a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban zajlottak. A közel 80 fős növendéklétszám nagy része a Suzuki módszerrel tanuló hegedűsökből és csellistákból állt. A kurzusra zenei pályára készülő gyerekek is jelentkeztek, akik kiváló mestertanároktól, hegedűművészektől tanulhattak. A programban résztvevők intenzív zenei képzést kaptak, mely a hét során kiegészült színes programokkal és színvonalas hangversenyekkel.

A Suzuki módszer oktatása, a magyarországi tanárképzés 1998-ban indult el.

Akkoriban az óbudai Aelia Sabina zeneiskola vezetősége vállalta fel és támogatta, szervezte a továbbképzéseket. Megalakult a magyar szülők és tanárok szervezete, amit ma EMESE egyesület néven ismerhetünk. A nemzetközi táborokat sok éven keresztül a Balaton partján tartották dán, belga, német tanárok közreműködésével. Kezdeményezésemre 2018-ban először Berekfürdőre, majd idén második alkalommal már Kisújszállásra hoztuk a workshopot. Bebizonyosodott, hogy az Alföldön is lehet sikeres táborokat tartani! Ez olyannyira igaz, hogy egy további fejleményről szeretnék beszámolni. A Németországban élő magyar származású mestertanárnő, Veronika Kimiti a zenetábori tapasztalatai után, nagy lehetőségeket lát abban és nagy reményeket fűz ahhoz, hogy iskolánk egy magyarországi képzési központtá váljon. Támogatásával, jövőbeni képzések megtartásával szeretne a magyarországi Suzuki oktatás fejlődéséhez hozzájárulni. Egy olyan módszer elterjedésének zászlóvivője, melynek középpontjában a személyiség fejlesztése-, a családok erősítése-, a zene szeretetére nevelés és a helyes értékrend kialakítása áll.

                                                                                   Horváthné Galambos Olga

                                                          a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Év végi zárás a 9-12.évfolyamokon

18.
JÚN.

Év végi osztályozó értekezlet

18.
JÚN.

Tanévzáró osztálykeretben

18.
JÚN.

DÖK nap

18.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

18.
JÚN.

Egészségnap (projektnap)

18.
JÚN.

Legfittebb Széchenyista verseny

18.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE