TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Névadó ünnepség és projektnap Pécsett

2019. 03. 19. 15:24 | HÍREK

Névadó ünnepély volt 2019. március 7-én a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskolában.

Pécs város sportiskolája 1969-ben nyitotta meg kapuit Építők úti Általános Iskola néven. Hosszú évek során a város sportéletének jelentős bázisává nőtte ki magát. Sportolóival, olimpikonjaival a város jó hírnevét vitte tovább. Az idei tanévtől - a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Baptista Szeretetszolgálat fenntartása alatt- önállóan kezdte meg működését.

Cserepka János baptista lelkész volt, aki Magyarországon, Erdélyben, Kanadában, Bolíviában élt, és végezte lelkészi munkáját. Élete, önzetlen szeretete, a szavakon túli segítségnyújtása és odafordulása a nehézségben, betegségben élők felé példaértékű. Egyszerűséggel és alázattal, töretlen hittel végezte a mindennapi élete rutinfeladatait, amit az iskola mottójául választott.

A Cserepka Iskola feladatának tekinti a lelki egészségre nevelés, a sporttehetség-támogatás és gondozás mellett azt, hogy diákjai a társadalomban a tudatos felelősségvállalást megtanulják, gyakorolják. Ennek okán fektet kiemelt hangsúlyt az egészségnevelésre, a tudatos fogyasztóvá nevelésre. Az intézmény idén elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet” amelyet névadó ünnepélyen, Keszthelyi Nikoletta az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkára adott át.

Dr. Ács Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánhelyettese köszöntőbeszédében hangsúlyozta, a Karnak éppúgy fontos a sport- és egészségnevelés: „egész életen át tartó kutatásokat kívánunk végrehajtani, ebben pedig a legkiválóbb partnerintézményünket itt találtuk meg…”

Az ünnepségen részt vett a város képviseletében Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Papp János a magyarországi Baptista Egyház elnöke, dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke, Petrik Károly, Cserepka János unokaöccse, Cserepka Barney, Cserepka János Kanadában élő fia, aki videó-üzenetben köszöntötte az ünneplőket.

A névadó ünnepség mellett projektnapot is tartott az iskola, melynek keretében a tanulók felidézhették a világutazó lelkész életének főbb állomásait. Cél volt a projektnap során, hogy a tanulók-tanárok közösen, együttműködve, a mindennapi élethez kapcsolódó problémára fókuszálva, ám a névadó életét megismerve, egy közös produktum, termék létrehozása érdekében dolgozzanak.

Minden tanulócsoport kreatív módon oldotta meg a saját választott projektjét, az alkotás során igazi kérdező közösséggé kovácsolódtak.  A projektekből pedig aznap kiállítást szerveztek az iskola aulájában.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.

Alakuló értekezlet, munkaközösségek, munkacsoportok értekezlete - Osztályozó- és javítóvizsga konzultáció

22.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE